avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume dupa divort

Buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema: in urma cu doi ani am divortat de comun acord, fostul sot la cererea mea si a dat acordul ca eu sa i pastrez numele (eu trebuia sa plec din tara si nu aveam timp sa fac schimbarea actelor).Acum fostul sot imi cere sa renunt la numele lui si sa revin la numele avut inaintea casatoriei.Imi poate intenta proces pentru acest lucru?si daca eu nu sunt in tara, in cazul in care imi intenteaza proces si eu nu pot fi prezenta, ce se intampla?
Va multumesc pentru raspuns.
Florentina
Cel mai recent răspuns: Blackmoon , utilizator 12:41, 29 Ianuarie 2013
Nu are cum sa-si retraga acordul, cererea lui nu e admisibila.
multumesc pentru raspuns...vreau sa evit discutiile cu el si pana la urma sa renunt eu la numele lui....este posibil?care ar fi procedura?
Nu mai incercati sa evitati nimic. Din moment ce si-a exprimat acordul in timpul divortului, nu si-l mai poate retrage. Pentru ca dumneavoastra sa va schimbati numele, exista doua posibilitati: pe cale administrativa (la primarie) sau sa va casatoriti din nou. Cu stima.
Incercati pe cale administrativa sa va schimbati numele, nu e simplu. Procedura si acte necesare , gasiti in link.
[ link extern ]
multumesc pentru amabilitate si raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea pastrarii numelui ex-sotului in cazul divortului ContSters425738 ContSters425738 Buna ziua, as avea nevoie de un pic de ajutor cu niste sfaturi in ceea ce priveste posibilitatea de a-mi pastra numele de familie (acum 19 ani am renuntat ... (vezi toată discuția)
Dupa divortul de un cetatean strain - schimbare prenume copii, renuntare la a doua cetatenie irinaucas irinaucas buna ziua .ma numesc irina si in luna mai am divortat de un cetatean turc cu care am 2 copii minori ambii baieti respectiv 13 ani si 4 ani.as vrea va rog sa ... (vezi toată discuția)
Pastrare numele avut anterior divortului victor1906 victor1906 Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii ... (vezi toată discuția)