Am un cont facut pe PFA (unde imi fac clientii platile) si un card atasat, eu pot sa cumpar direct cu cardu ala? sau pot sa cumpar doar unde imi da bon fiscal ?
Adica de exemplu ceva de pe internet nu pot sa cumpar, nu? (cu atat mai mult nu pot cumpara ceva din afara tarii de pe net)
urmatoarea intrebare e legata de prima: CE pot sa cumpar (si daca exista vreo limita)
de exemplu stiu ca din benzina (dupa ce se face contract de comodat intre persoana care o detine si PFA-ul meu) se poate deduce 50% din suma.
piesele pt aceasta se pot deduce.
obiecte pt locuinta, IT, telefoane...
dar ce altceva se mai poate deduce? hainele de exemplu ?
Orice cheltuiala facuta in scopul desfasurarii activitatii pentru care ati fost autorizat. Daca faceti IT de exemplu cum sa deduceti banii pentru haine?!...
codul CAEN este 7021 Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii. se presupune ca de exemplu am nevoie de haine sa ma prezint la un client, nu?
intreb pentru ca nu ma pricep si vreau sa stiu ce pot sa deduc si ce nu :)
multumesc pt raspuns, orice alte detalii sunt apreciate.
Buna ziua.
In anul 2010 am infiintat un PFA in sistem real platitor de TVA. Dupa un an, am trecut la PFA neplatitor de TVA. Initial mi s-a spus ca nu mai am nevoie de registrul de vanzari si cumparari, dar ulterior am aflat ca acestea sunt obligatorii; Intrebarile mele sunt urmatoarele: am nevoie de alte registre de cumparari si vanzari? Si cum se completeaza aceste registre acum, avand in vedere faptul ca nu mai sunt platitor de tva? Mai completez coloana cu baza de impozitare si tva sau completez doar coloana cu TOTAL?