avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se poate jongla la un PFA cu contributiile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se poate jongla la un PFA cu contributiile obligatorii?

Am un PFA prin care imi intra lunar in cont 1700 ron. Credeti ca este mai avantajos sa imi platesc contributiile pentru sanatate, somaj, pensii etc din aceasta suma, sau ar fi mai indicat sa figurez ca angajata la o firma oarecare unde sa mi se traga aceste contributii,( eu fiind nevoita sa achit ceea ce plateste firma respectiva pentru mine)?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:46, 30 Ianuarie 2013
Avantajos pt Dvs. este sa aveti PFA entru care sa fiti impozitata in sistem real, iar in paralel sa obtineti si venituri de natura salariala (chiar CIM cu timp partial)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate jongla la un pfa cu contributiile obligatorii? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Am un PFA prin care imi intra lunar in cont 1700 ron. Credeti ca este mai avantajos sa imi platesc contributiile pentru sanatate, somaj, pensii etc din aceasta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa confectionez si sa vand lumanari - de unde incep cu actele? georgianaflorina georgianaflorina Buna, As vrea sa incep sa confectionez si sa vand lumanari. Din punct de vedere al materialelor si al tehnicii sunt informata. De unde incep insa cu ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa acatanas acatanas Buna ziua, Din anul 2012 am PFA sistem real, il paralel angajata . Ca impozite am platit 16% impozit pe venit si 5,5% CASS. Incepand cu luna octombrie voi ... (vezi toată discuția)