avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cec refuzat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cec refuzat

am un cec refuzat fiindca emitentul la declarat pierdut as vrea sa stiu daca cecul se poate folosi pentru recuperarea banilor, cec ul a fost semnat si completat de emitent
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 16:44, 15 Februarie 2009
Buna ziua ,

Conform Regulamentului BNR care prevede la art 1 ca ori de cate ori un emitent declara pierdut , furat sau distrus un cec acesta devine nul si deci nu mai poate fi incasata contravaloarea lui. Sfatul meu cereti din nou emitentului sa va elibereze un cec care este valabil pe aceeas suma deaorece cu acesta nu va puteti recupera banii si nici el nu va intra in incidenta .O zi buna.
multumesc de raspuns
dar el nu vrea sa elibereze altul
atunci este asa de simplu, pot sa-mi declar cecurile emise pierdute si nu mai trebuie sa le achit?
ce sa fac?
Buna ziua din nou ,

Acum am inteles , emitentul nu mai doreste sa va elibereze alt cec desi cunoaste faptul ca acel cec v-a fost refuzet tocmai din cauza ca a fost declarat pierdut. Daca nu ajungeti la o intelege cu el fie sa va emita alt cec , fie sa va plateasca suma inscrisa in cec cu bilet la oridn sau alta varianta , aveti posibilitatea de ai intenta o actiune in instanta pentru a recupera suma de banii. Posibil sa fie vorba si de uun tepar si atunci sa nu mai puteti recupera nimic , posibil sa fie vorba de o persoana de cuvint dar atunci nu inteleg de ce nu va elibereaza alt cec ? Astept mai multe detalii de la dvs.
Problema este daca v-ati intersat sa vedeti daca este un om serios , iar in cazul in care ajungeti in instanta putei cere emiterea unei somatii de plata?
Ati incheiat un contract cu respectarea unor anume clauze ?
Daca aveti o copie dupa cec ,puteti sa -l investiti cu formula executorie sau va poate plati cu bilet la ordin.
As vrea sa-imi dati mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Emitere de cec in alb ca garantie-riscuri sst1974 sst1974 Buna seara. Am o firma de prestari servicii paza, si un potential beneficiar imi solicita sa ii emit un cec in alb, pentru a il putea utiliza in situatia in ... (vezi toată discuția)
Instrument garantie: cec sau bo avalizat ike ike Buna Desfasor activitati de comert si as vrea sa stiu ce instrument imi este mai folositor (CEC sau BO avalizat) pt recuperarea eventualelor creante de la ... (vezi toată discuția)