Am o problema...mare.Am cumparat o masina in noiembrie 2012,am intrebat vanzatorul daca a platit taxa,a zis ca da si a ramas sa-l contactez dupa ce fac rar-ul.Am facut rar-ul in 2013,l-am sunat si a zis ca nu a platit taxa,ci a dat statul in judecata inainte sa inmatriculeze.Intrebarea mea este urmatoarea:acum eu trebuie sa platesc taxa cand inmatriculez masina sau nu?Sau daca este obligatorie plata taxei,cine o plateste,cel care cumpara sau cel care vinde(si nu a platit-o sau a recuperat-o)?Alta intrebare ar fi daca s-a castigat odata procesul pentru taxa inainte de plata si masina a fost inmatriculata mai este nevoie sa fie platita din nou de noul cumparator?Ce lege se foloseste pentru inmatriculare,cea din 2012 sau 2013,avand in vedere ca vanzarea(contractul de vanzare-cumparare) s-a facut in 2012?
Trebuie sa platiti dumneavoastra taxa de poluare. Se aplica legea actuala, din 2013, cu noua grila de calcul, o gasiti chiar pe acest site. Daca mergeti la inmatriculari o sa va spuna sa platiti taxa, mai ales ca nu a fost platita.
Am fost la finante si am rugat politicos sa se calculeze taxa...surpriza a fost ca au calculat taxa de mediu,nu timbrul,dupa formula veche si au zis ca asta am de platit...