avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare(masina inmatriculata fara ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare(masina inmatriculata fara taxa,vanduta)

Am o problema...mare.Am cumparat o masina in noiembrie 2012,am intrebat vanzatorul daca a platit taxa,a zis ca da si a ramas sa-l contactez dupa ce fac rar-ul.Am facut rar-ul in 2013,l-am sunat si a zis ca nu a platit taxa,ci a dat statul in judecata inainte sa inmatriculeze.Intrebarea mea este urmatoarea:acum eu trebuie sa platesc taxa cand inmatriculez masina sau nu?Sau daca este obligatorie plata taxei,cine o plateste,cel care cumpara sau cel care vinde(si nu a platit-o sau a recuperat-o)?Alta intrebare ar fi daca s-a castigat odata procesul pentru taxa inainte de plata si masina a fost inmatriculata mai este nevoie sa fie platita din nou de noul cumparator?Ce lege se foloseste pentru inmatriculare,cea din 2012 sau 2013,avand in vedere ca vanzarea(contractul de vanzare-cumparare) s-a facut in 2012?
Cel mai recent răspuns: ContSters277125 , utilizator 17:25, 30 Ianuarie 2013
Trebuie sa platiti dumneavoastra taxa de poluare. Se aplica legea actuala, din 2013, cu noua grila de calcul, o gasiti chiar pe acest site. Daca mergeti la inmatriculari o sa va spuna sa platiti taxa, mai ales ca nu a fost platita.
Am fost la finante si am rugat politicos sa se calculeze taxa...surpriza a fost ca au calculat taxa de mediu,nu timbrul,dupa formula veche si au zis ca asta am de platit...
Oare vânzătorul nu a câştigat procesul între timp? A-ţi putea verifica şi on-line.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua inmatriculare madalynio madalynio Am achizitionat un tiguan pe data de 25.07.2013,masina a fost in leasign din anul 04/2009,si pe data de 26.06.2013 s-a terminat leasingul si primul ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare castigata in instanta Drujescu Drujescu Buna ziua.Am gasit o masina neimatriculata si vanzatorul spune ca are taxa de poluare castigata in instanta.Masina se poate inmatricula pe numele meu desi ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)