avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum apa

La citirea apometrelor,administratorului i s-a parut ciudat ca in 3 luni nu am consumat nici macar 1mc de apa rece si a spus ca nu va lua in considerare ce este inregistrat pe contoarul apometrului.Problema este ca acest consum mic este real,am facut economie la singe de apa.I-am sugerat administratorului sa verifice sigiliul apometrului ca sa se convinga ca nu s-a umblat la el dar a refuzat. Ce pot face daca acesta imi trece la consum mai mult decit este inregistrat?Unde il pot reclama pt abuz?
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 13:25, 30 Ianuarie 2013
Este greu de crezut si practica demonstreaza ca utilizare normala cel putin a rezervorului de WC conduce la un consum lunar mai mare cat valoarea mentionata de dvs
Este de inteles o economie la sange,dar consumul casnic curent obliga la un consum rezonabil atat la bucatarie cat si la baie
Pe administratorul de imobil in calitatea de simplu angajat al asociatiei eventual puteti sa il reclamati la presedintele de asociatie de proprietari,dar nu pentru abuz
La bucatarie am consum de apa dar la baie am consum sub 1 mc la apa rece.Stiti bine ca nu este nevoie ca intreg bazinul sa fie golit de apa.iar pt economie se poate folosi apa si din alte surse,ex izvoare,nu neaparat de la retea.Exact acest lucru am facut.Iar toata aceasta problema o am cu presedintele de asociatie care face si pe administratorul o perioada caci acesta si-a dat demisia.Si faptul ca am consum sub 1 mc de apa rece la baie nu inseamna ca este ceva in neregula caci se poate verifica.Am vecini care au consum mai mic de apa decit mine.Asta nu inseamna ca este ceva anormal sa faci economie.Apometrele se pot verifica,sigiliile sint intacte,iar la conducte nu se poate umbla din cauza modului de prindere al sigiliilor.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
anonim_71, utilizator
Vorbiti si cu ceilalti membri ai comitetului executiv si vedeti daca asociatia inregistreaza diferente de apa fata de factura emisa de furnizor.
Eu cred ca daca apa facturata de furnizor era egala ca si cantitate cu apa ce rezulata din citirea indexului apometrele, nu ati fi avut probleme. Dar in situatia cand lipseste apa, oricine ar fi la conducerea asociatie se gandeste si la cei care dau un consum foarte mic.
La noi media consumului de apa rece este de 7 m.c./persoana/luna. Este verificata in timp si confirmata de multi proprietari.
Atunci cand apar pe lista noastra consumuri de 0-1-2 m.c la un apartament exista o alta explicatie si nu acesta este consumul normal al unui proprietar. Poate a fost plecat o perioada, poate s-a efectuat o regularizare pe ultimile trei luni s.a.m.d.
Iar daca administratorul nu are, nu i se da o explicatie pentru un asemenea consum mic, incearca sa afle adevarul cumva, sa determine proprietarul sa-si duca apometrul la o verificare metrologica chiar daca este inca in termen...
Nu am consum mare pentru ca folosesc apa adusa de la un izvor din oras pt baie.In plus sint mai mult plecat pe la tara.Insa am vecini care au consum 0.La acestia cum se explica? Apometrele au fost verificate metrologic de curind,in termenul legal deci nu este nici o problema cu ele.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
anonim_71, utilizator
Sa inteleg ca timp de 3 luni ati facut baie cu apa de izvor pe care ati incalzit-o ! Incredibil ,ati folosit toaleta o data la 3 zile ! Inseamna ca mai multa lume din blocul dvs. stie de furtul cu magnetul . Nici nu se rup sigiliile,nu se umbla la conducte,la verificarea metrologica totul este ok .Dar cum de nu ati spalat si vasele la bucatarie cu "apa de izvor" ? Sau aici aveti consum ca va mai spalati la cap cateodata ?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
elenazan, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspiciune de consum de apă rece incorect declarat. ce măsuri legale se pot lua, ținând cont că în apartament locuiește un chiriaș? anechitei anechitei Buna ziua.In data de 20 06 2017 veneam cu intrebarea referitoare la despagubiri provocate prin inundare de catre vecinul de la etajul superor.Atunci am ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica apometrul daca a inregistrat corect? ContSters115342 ContSters115342 buna seara,am apometre in apartament din anul 2006,in apartament au locuit copii care nu au citit aceste apometre ,platind la pausal in toti acesti ani. citind ... (vezi toată discuția)
doamna de la asociație îmi spune că am consumuri de apă prea mici, și susține că poate cere verificarea metrologică pe cheltuiala mea. este adevărat? Dorin1988 Dorin1988 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, daca se poate. 1. Doamna de la asociatie imi spune ca am consumuri prea mici pt un apt 2 cam, 1 ... (vezi toată discuția)