avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan strabatut de o conducta de gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan strabatut de o conducta de gaze

Buna seara,

Am dobandit acum cativa ani dreptul de proprietate asupra unui teren intravilan despre care am aflat acum cateva saptamani ca este strabatut de o conducta de gaze a celor de la Transgaz. Din discutiile pe care le-am avut cu topograful am inteles ca pe acel teren nu pot fi construite case sau blocuri la o distanta mai mica de 25m de aceasta conducta (stanga si dreapta).
Problema mea este ca aceasta conducta trece fix prin mijlocul terenului facand practic imposibila contruirea de imobile pe proprietatea mea.
Din ce am inteles citind pe Net, primul pas pe care ar trebui sa-l fac inainte de a-i da in judecata, este sa-i chem pe cei de la Transgaz la o negociere si daca nu se ajunge la o intelegere se merge mai departe la tribunal.
Totodata nu-mi este clar daca despagubirea se poate cere pana la un anumit prag sau daca aceasta se fundamenteaza in baza unor expertize imobiliare. Parerile pe Net sunt destul de impartite si sincer nu stiu ce sa mai cred.
Alt aspect care nu-mi este clar este daca se ajunge la tribunal, reclamantul trebuie sa depuna 10% din valoarea despagubirilor solicitate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 21:29, 12 Februarie 2013
Daca ajungeti la un acord cu Transgaz in privinta achitarii unei rente anuale pentru afectarea terenului, iar suma vi se pare a fi una rezonabila atunci nu se mai justifica formularea In privinta despagubirii, in situatia in care se ajunge in instanta este bine de efectuat o expertiza.Se poate pretinde atat o renta anuala sau valoarea efectiva a terenului in situatia in care acesta nu mai poate fi folosit. In privinta taxei de timbru, aceasta urmeaza a fi stabilita de catre instanta in functie de valloarea pretinsa precum si de natura actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent s_ionut s_ionut cum se interzice continuarea unor lucrari pe proprietate privata? (executantul si beneficiarul fiind in ilegalitate TOTALA) (vezi toată discuția)
Viciu ascuns Bachus20 Bachus20 Recent am cumparat un teren (initial inregistrat in titlul de proprietate drept extravilan, in urma efectuarii schitei cadastrale din banii vanzatorului a fost ... (vezi toată discuția)
Reteaua de termoficare stircu stircu Inainte de 1989 reteaua de termoficare a trecut prin curtea mea (incluzand sapaturi betoane etc) De cativa ani buni aceasta retea nu mai deserveste nici un ... (vezi toată discuția)