avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reteaua de termoficare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reteaua de termoficare

Inainte de 1989 reteaua de termoficare a trecut prin curtea mea (incluzand sapaturi betoane etc)
De cativa ani buni aceasta retea nu mai deserveste nici un obiectiv.
Am fost al primarie si la societaeta respectiva pentru a primi un raspuns dar.. am fost plimbat de la primarie la Terom si invers.
Aflandu-am in aceasta situaie va intreb daca imi poate oferi cineva ajutorul (bineinteles nu numai bine intentionat)
o zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: stircu , utilizator 19:40, 21 Ianuarie 2008
Sa inteleg ca nu puteti folosi terenul? sau care sunt exact doleantele dvs.
Daca va ocupa terenul si nu-l puteti folosi, puteti cere despagubiri in instanta ;)
nu ma pot folosi de teren in sensul ca nu pot face o constructie acolo
sau....in sensul ca nu pot planta un copac
nu mai vorbesc de valoarea terenului in eventuala unei vanzari. sau se sobolani atrasi de termoficarea,
cred ca este clar ca vreau sa o scoata ( din moment ce nu mai deserveste nici un obiectiv) sau sa plateasca despagubiri pentru daunele cauzate!
Trimiteti o notificare catre cine credeti ca detine actualmente acele conducte sau cine este succesoarea societatii care le-a detinut inainte de 1989 si le spuneti, clar si concis, ca incep[and cu data de... solicitati suma de... reprezentand lipsa de folosinta a suprafetei de... din proprietatea dv. Cu toate argumentele pe care le-ati expeus aici, poate si altele.
La final mentionati un loc, o data si o ora de negociere, cu mentiunea ca in caz de neprezentare ori de lipsa a unui rezultat, ii veti da in judecata pentru lipsa folosintei, dobanzi, daune, taxe judiciare si onorarii avocati.

Si chiar asa faceti.
Ii dati in judecata pe obligatia de a face (ridicarea conductelor nefolosite), in subsidiar cereti chirie daca instanta nu pronunta ridicarea lucrarilor, mai cereti si chiria de la data convocarii la negociere si pana la ridicarea lucrarilor.

Depinde acum si care e regimul juridic al acestor lucrari, cat sunt de adanc ingropate, daca sunt acolo dinainte de a cumpara dv. terenul etc. In principiu insa, ati avea castig la situatia prezentata asa, pe scurt.
m-am "lovit" de o situatie simila...conducta de termoficare apartine domeniului public al autoritatii publice locale in cauza..."avlil" va sfatuieste bine in ceea ce priveste demararea unui proces in vederea fie a obtinerii de foloase materiale ( chirie , pentru imposibilitatea dvs. de a va folosi corespunzator terenul ), fie de efectuare a unor lucrari de deviere a terenului dvs. ...in practica, va fi mai usor sa obtineti foloasele materiale decat devierea conductei ( investitia este considerata inutila, mai ales in cazul in care nu se mai furnizeaza energie termica )...in speta pe care o cunosc, persoana pagubita a obtinut o chirie, destul de mica, dar tot a fost ceva...in schimb, situatia era diferita de a dvs. : in perioada judecarii procesului se furniza energia termica...dupa inchiderea sistemului centralizat, nici societatea care furniza si nici autoritatea locala ( proprietarul conductei ) nu au mai vrut sa mai achite chiria...in prezent persoana se judeca pentru obligarea primariei sa scoata conducta din curtea sa....la instanta de fond a pierdut...din cate cunosc, si-a sustinut singura cauza si nu a apelat la toate probele pe care le-ar fi avut la dispozitie...dar cred ca se poate castiga un astfel de proces...va doresc succes...
Multumesc pentru raspuns.
Acum mai intereseaza de ce sume putem discuta si daca se poate discuta de chirie retroactiv.
si cine ma poate sprijini in aceste demersuri
La asa zisa negociere mi s-a spus ca nu voi obtine nimic nici daca ii dau in judecata.
va pot trimite pe mail raspunsul pe care l-am primit de la primarie?

Alte discuții în legătură

Despagubiri/chirie pt conducta transgaz pe terenul meu sorin888 sorin888 Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri transgaz vlad19 vlad19 Buna ziua. Detin doua terenuri ce sunt traversate de magistrala de gaze transgaz. Unul este traversat de magistrala prin paman iar al doilea pe deascupara ... (vezi toată discuția)
Traversare conducta transgaz danu2566 danu2566 Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă ... (vezi toată discuția)