avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reteaua de termoficare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reteaua de termoficare

Inainte de 1989 reteaua de termoficare a trecut prin curtea mea (incluzand sapaturi betoane etc)
De cativa ani buni aceasta retea nu mai deserveste nici un obiectiv.
Am fost al primarie si la societaeta respectiva pentru a primi un raspuns dar.. am fost plimbat de la primarie la Terom si invers.
Aflandu-am in aceasta situaie va intreb daca imi poate oferi cineva ajutorul (bineinteles nu numai bine intentionat)
o zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: stircu , utilizator 19:40, 21 Ianuarie 2008
Pai, domnule, de la data chemarii in judecata, nu anterior acestei date! Eu i-am spus omului sa ceara mai mult, de la data notificarii!!! Dar nu anterior acestei date.
Nu ne intelegem deloc... #-o
Adica: daca dosarul tine 1 an, nu poate omul obtine pe ultimii 3 ani... Daca dosarul tine mai mult, de 3 ani, poate obtine pe mai mult...
cred ca m-am exprimat destul de clar... s-au solicitat despagubiri reprezentand contravaloarea chiriei ( stabilita ipotetic/unilateral de reclamant prin cerere ) neachitata pe ultimii trei ani, calculati de la data introducerii actiunii...si s-a obtinut o astfel de sentinta civila, evident, cu suma propusa de expertul desemnat....care este problema cat tine procesul ? ....in acesta speta a tinut 2 ani ( incluzand si toate caile de atac )....
julien_slbz a scris:

s-au solicitat despagubiri reprezentand contravaloarea chiriei neachitata pe ultimii trei ani, calculati de la data introducerii actiunii...cat tine procesul ? ....in acesta speta a tinut 2 ani


Pai... domnule draga, nu stiu cum sa va mai spun... Daca s-a cerut pe ultimii 3 ani, dar nu mai devreme de data introducerii actiunii, si dosarul a durat 2 ani... inseamna ca s-a obtinut pe ultimii 2 ani, nu 3!!!! ;)

Daca nici acum nu m-am facut inteleasa, nu mai stiu cum sa va explic. De cerut poti sa ceri, dar nu inseamna ca obtii...

Iar in cazul prezentat de dv. mi se pare chiar gresita formularea actiunii, caci a avut omul noroc de faptul ca a durat dosarul numai 2 ani, ca daca dura 4 ani pierdea chiria pe un an!
Oricum, si asta arata ca nu se pot obtine daune, chirii inainte de data notificarii sau introducerii actiunii. Asa ca... s-o lasam balta!
cine imi poate recomanda un avocat penru aceasta cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri/chirie pt conducta transgaz pe terenul meu sorin888 sorin888 Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri transgaz vlad19 vlad19 Buna ziua. Detin doua terenuri ce sunt traversate de magistrala de gaze transgaz. Unul este traversat de magistrala prin paman iar al doilea pe deascupara ... (vezi toată discuția)
Traversare conducta transgaz danu2566 danu2566 Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă ... (vezi toată discuția)