Buna ziua,
Am fost angajata incepan cu 21.12.2012 pe durata determinata fara ca pe contractul semnat de mine sa fie mentionata data incetarii acestui contract, contractul fiind incheiat pana la intoarcerea titularului postului. Eu le-am atras atentia ca CIM nu este corect intocmit, dar de o luna inca nu l-au refacut.
Eram in somaj inainte de angajare si abia la insistentele mele mi s-a eliberat dovada angajarii unde a fost mentionata si data incetarii CIM, adica 01.02.2013. (cca 5 saptamani, deci somajul a fost doar suspendat.Ok)
Intrebarea mea este daca as putea sa solicit acordarea preavizului, avand in vedere ca pe CIM ce l-am semnat nu este mentionata data incetarii? In CIM este prevazut un preaviz de 20 de zile.
In fond si la urma urmei este greseala lor. Asta se intampla intr-o instituie bugetara! La depunerea dosarului de concurs mi s-a spus ca durata ar fi de 1 an. Ce ma sfatuiti sa fac?
Preavizul se acorda numai in cazul demisiei si al concedierii in baza art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.mun.
In cazul in care c.i.m. va inceta de drept ca urmare a expirarii duratei pentru care afost incheiat nu se acorda preaviz.
De asemenea, durata contractului de muncă pe durată determinată poate fi stabilită prin fixarea unui termen cert, adică prin indicarea unei date certe sau prin fixarea unui termen incert, adică prin indicarea unui eveniment care va pune capat contractului.