avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritatea tutelara face ancheta pt fiecare cerere ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritatea tutelara face ancheta pt fiecare cerere ?

Buna seara am si eu o rugaminte daca ma poate lamuri si pe mine cineva de specialitate pe scurt datele problemei sunt.eu am depus la judecatorie o cerere pentru pensia alimentara a copilului minor,sentinta de custodie a fost data in favoarea mea de 1 an de zile ca urmare sotul a fost obligat sa plateasca pensie alimentara ceea ce nu sa intimplat niciodata am depus o cere la judecatorie iar la dosar am observant ca apare parat,reclamant,si AUTORITATEA TUTELARA,acum intrebarea mea este pina la prima infatisare va trebui sa se faca iar experiza autoritatii tutelare la domicilui sau este doar o formalitate? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 14:15, 30 Ianuarie 2013
In toate procesele in care se judeca actiuni ce privesc minorii Autoritatea Tutelara este parte, motiv pentru actiunea se depune in 3 exemplare ( unul pentru instanta, unul pentru parat si unul pentru autoritate).
In actiunile privind pensia de intretinere nu se efectueze ancheta psihosociala ( banuiesc ca la aceasta va referiti ).
plangere penala la parchet pt 305 cp abandon de familie....poate se sperie si va da ceva banuti pt copil
multumesc frumos pentru raspuns, nu intelegeam daca se face iar ancheta psihosociala sau nu...ca au venit o data inainte de ultimul termen a solutionari custodiei...ma gandeam ca iar trebuie sa vina ca nu am primit nimic in cutia postala...si pe site judecatorie in dreptul la data infatisari apare amina cauza....si eram un pin nelamurita Va multumesc. o seara placuta
simonette12 a scris:

In actiunile privind pensia de intretinere nu se efectueze ancheta psihosociala ( banuiesc ca la aceasta va referiti ).


Incepand din vara anului trecut, la judecatoria de la mine din oras, este solicitata ancheta sociala, atat la reclamant cat si la parat, in toate actiunile avand ca obiect stabilire / majorare / micsorare pensie alimentara. Si chiar se dau amanari in aceste cauze pentru lipsa referatului de ancheta sociala.
Ar fi bine, desi ma intreb ce relevanta ar avea o astfel de ancheta, cand de fapt Autoritatea Tutelara nu ancheteaza nimic, ci constata, e agent imobiliar constator.........numara incaperile si tipul de incalzire...etc. Ar fi f utila in cazul neplatii pensiei alimentare pentru a se putea discerne intre cazurile nu poate/nu vrea, cu atat mai mult cu cat infractiunea presupune "reaua credinta" a celui care nu plateste desi are!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca unul dintre parteneri nu merge la prima infatisarept divort? luptator luptator si daca merge apoi si spune nu divortului pe ca ea nu vrea sa divorteze?Cum va afecta decurgerea infatisarilor? Multumesc (vezi toată discuția)
Incredintare sara reis sara reis Buna seara am o antrebare pentru incredintare copil mamei .Minorul e rezultat dintr-un concubinaj tatal nu sa interesat de copil si nici pensie alimentara nu ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)