avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte normative privind infiintarea SC de catre o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte normative privind infiintarea SC de catre o fundatie

Exista vreun act normatic prin care se pot infiinta societati comerciale prin fundatii/asociatii in afara legilor privind infiintarea SC sau infiintarea fundatiilor?
Exista vreo restrictie in ceea ce privesc activitatile sustinute de SC infiintat de fundatie?

Va multumesc:
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:46, 12 Februarie 2009
Nu exista un act normativ special inafara de legea societatilor comerciale si legea asociatiilor si fundatiilor. Nu exista restrictii, fundatiile pot infiinta SC-uri cu orice activitate, atata vreme cat sunt autorizate potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

stie cineva.. Lupisor Lupisor cum as putea sa infiintez o societate comerciala pe langa un ONG? Am o asociatie culturala si as dori sa fac o societate comerciala care sa finanteze ... (vezi toată discuția)
Somaj-asociat firma Gabi_9568 Gabi_9568 Buna seara, Am fost disponibilizata de curand si nu stiu daca pot sa primesc somaj tinand cont ca sunt asociata intr-o firma. Nu realizez nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru fundatii sau asociatii cluburi sportive ct25exs ct25exs Fundatiile sau asociatiile cluburi sportive deschid puncte de lucru, ca si societatile comerciale? Fundatia la care ma refer in special are ca obiectiv, ca si ... (vezi toată discuția)