daca am iesit la pensie anticipat in ' 99 (militara) , la ce varsta pot intra definitiv in drepturi. inainte era 55 ani, am incercat sa sun dar cum traim in Romania nimeni nu raspunde la telefon
multumesc
conform legii 164/2001 R ,au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă cadrele militare în activitate care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) vârsta de 55 de ani;
b) vechime minimă în serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15
k ,rsap dvs se refera la cadrele active, dar la cei pensionati anticipat este valabila aceeasi varsta, conditiile vechimii fiind indeplinite. In tot acest timp de la pensionarea anticipata pana in prezent am si lucrat si asta mi s-a adaugat la pensie insa vreau sa-mi definitivez pensia cu tot stagiul . Sincer nici nu mai stiu cat la % reprezinta aceasta pensie anticipata ca sa stiu cam cu cat se va mari ea cand va deveni definitiva
multumesc mult
Sunt in vigoare atat OuG 1/2011, cat si OuG 1/2013. Continutul si efectele acestora sunt total diferite, din punct de vedere al prezentului si retroactivitatii.
Pensia anticipata/anticipata partiala a devenit pensie de serviciu pentru limita de varsta, daca s-a intrunit conditia unui stagiu de cotizare de minim 20 de ani (OuG 1/2011). Eventualele alte acte doveditoare se pot depune legal pana la 01.01.2014, care este un termen de prescriptie prevazut de OuG 1/2011.
Cadrele active intra sub incidenta L.263/2010 si OuG 1/2013.
Pensie militara
Eugen63
Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani ... (vezi toată discuția)