avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea veniturilor din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea veniturilor din arenda

Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se aplica pentru veniturile anului fiscal 2012.
Concret, pana anul trecut, pentru aceste venituri am depus declaratia 200 si am platit impozit. Noile prevederi stipuleaza ca nu trebuie sa mai depun declaratia 200 si ca impozitul este retinut si virat de catre societatea agricola ce exploateaza terenul. Deci , ce trebuie sa fac in calitate de proprietar al terenului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: codrina.ama , utilizator 21:26, 11 Februarie 2013
"Arendasul nu poate impune modalitatea de impozitare, aceasta fiind la libera alegere a proprietarului terenului."

Nu doresc să polemizez dar contractul de arendare se negociează de către părți. Nici o lege nu impută în sarcina arendașului reținerea și vărsarea vreunei impozit datorat de către arendator. Dacă arendașul este o societate comercială este un aspect, dacă este PFA, ÎI este un alt aspec și dacă este și el o persoană fizică este un alt aspect. Sfatul meu, să plătiți Dvs. impozitul, că poate vă mai treziți și cu cei de la fisc că nu ați declarat și plătit impozitul pentru venitul realizat. Nu cred să vorbim de sume mari la plata impozitului.
Multumesc pentru sfat - chiar asta si intentionez sa fac : sa platesc eu impozitul, pentru ca este mai sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda teren agricol filica filica Mama mea in varsta de 82 de ani are terenul agricol dat in arenda la o socetate agricola din anul 2008 pentru care primeste plata in natura (griu si porumb) ce ... (vezi toată discuția)
Plata impozit 16% pe arenda primita pentru terenuri agricole ContSters86219 ContSters86219 Am inteles ca in ultimele modificari aduse CF s-a impus plata unui impozit de 16% pentru arenda primita pt. terenurile agricole date sa fie lucrate ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda - cesiune si impozitul pe venit SIMONANISTOR SIMONANISTOR Stimati Domni, As dori sa aflu care este noua procedura privind impozitul aplicat urmare veniturilor obtinute din contractele de arenda; pentru a depune ... (vezi toată discuția)