Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, eu, ca societate prestatoare de servicii, am dat in judecata o persoana fizica pentru datoria acumulata la mine, (12000 lei). Urmatorul pas este sa ma adresez executorului judecatoresc pentru executare silita.
Care este procentul legal, sau suma , pe care trebuie sa o platesc catre executor ? Si daca nu reuseste sa faca persoana in cauza sa plateasca ce pot face ? Pot sa-i execut apartamentul sau bunurile din casa ?
Va multumesc.
Aceasta cota v-o comunica executorul, nu este o suma fixa, oricum acest onorariu il veti recupera de la debitor. Executorul poate executa silit orice bun din patrimoniul debitorului, cu conditia sa fie bun propriu al acestuia, daca este o datoria proprie, doar a sa.Daca este datorie comunca cu sotia, pot fi executate si bunurile comune.
Da, este!
Conform prev.Legii nr.188/2000, executorul poate percepe ca si onorariu de executare 10% din valoarea care urmeaza sa fie recuperata + alte cheltuieli de executare. Aceste sume avansate initial de catre creditor, vor fi recuperate prin executarea silita de la debitor.
Poti cere executorului sa-l urmareasca silit pe debitorul tau , exact cum doresti: poprire, executare mobiliara sau imobiliara.
Si daca executorul ia banii, merge la usa restantierului, face un sechestru pe mai multe bunuri, ii pune in vedere ca in termen de o luna sa achite banii. Apoi trece luna si tot amana - ca nu am timp azi, ca mergem saptamana viiotare, ca luna viitoare, etc, suma creste si rau-platnicul imi rade in nas.
Atunci fii linistit, pune titlul intro rama si uitate la el! Nu costa nimic!;)
Nu este chiar asa! Executorul este obligat sa poarte o executare silita activa, sa faca tot timpul acte de urmarire, la cererea creditorului. Ce-i drept, daca creditorul nu este foarte diligent, executorul..fiind foarte ocupat, mai uita sa faca acte de urmarire.
Si daca debitorul tau nu are bunuri urmaribile..iar nu ai facut nimic! Ramai cu banii dati si nici nu recuperezi nimic !
Executare silita
nuzicacu
Sunt aproximativ trei luni jumatate de cand a inaintat Decizia definitiva si irevocabila investita si care se refera la recuperarea unei sume de bani drept ... (vezi toată discuția)