avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sunt aproximativ trei luni jumatate de cand a inaintat Decizia definitiva si irevocabila investita si care se refera la recuperarea unei sume de bani drept cheltuieli de judecata(aprox 5.000 ron+1000 ron onorariu) intr-un proces privind ocuparea abuziva a unui uscator de bloc dar pana la acest moment, nu am vazut sa se miste nimic din partea executorului.
Daca nu este o cerinta prea exagerata, rog pe cineva sa-mi explice, cam ce termene sunt pentru stabilirea modalitatii de recuperare a cheltuielilor de judecata si care sunt posibilitatile executorului sau a celui ce trebuie executat silit, de a se putea eschiva in limitele legii, de la executare.
Nu as vrea ca din suspiciunea mea omeneasca, sa ajung acuz pe cineva care este investit da puna legea in aplicare si din acest motiv, am ales ca este mai bine sa ma informez.




P.S. Nu este important pentru subiect dar consider ca e bine sa se stie si faptul ca cel supus executarii, a facut acte de proprietate si a intabulat acel uscator, fara sa aiba o majoritate de 100% deoarece se afla in proces cu mine si mai tarziu, a fost vandut catre o alta persoana, tot in timpul procesului.
Cel mai recent răspuns: nuzicacu , utilizator 20:12, 13 Decembrie 2017
Executorul obtine incuviintarea in aproximativ 3-4 saptamani de la data formularii cererii in instanta. Urmeaza sa trimita somatia, sa infiinteze popriri, sa instituie sechestru etc, in functie de modalitatea de executare pe care o are in vedere, de bunurile debitorului si asa mai departe. Daca au trecut 3 luni si nu v-ati recuperat banii, este posibil ca executorul sa nu fi avut ce sa recupereze (debitorul nu lucreaza, nu are bani in conturi etc.) sau nu a intreprins masuri in dosar (asta puteti constata numai daca veti merge la executor si solicitati sa va prezinte stadiul dosarului; dvs puteti consulta dosarul oricand, in calitate de creditor). Faptul ca va interesati de dosarul dvs nu reprezinta nici o acuzatie, nici o ofensa, aveti acest drept.
Va multumesc pentru raspunsul foarte limpede si voi reveni cu noutati dupa ce voi consulta dosarul.

P.S. Debitorul nu este o persoana saraca, are cateva imobile, lucreaza atat el cat si sotia lui dar executorul a motivat ca nu poate pune sechestru asigurator, deoarece suma de recuperat, este sub 10000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
nuzicacu, utilizator
Intr-adevar, executarea imobiliara nu se poate face pentru recuperarea unei creante a carei valoare este sub 10.000 lei, insa...numai daca exista alte bunuri mobile sau venituri ce se pot executa (bani in conturi, salariu, o masina, etc.). Daca debitorul nu are venituri, nu are bani in conturi, executorul trebuie sa caute alte bunuri mobile. Daca acestea nu exista sau exista dar nu se pot executa (nu au valoare, nu sunt vandabile etc.), se trece si la executarea imobiliara. Deci, pentru creantele sub 10000 lei, executarea imobiliara este ultima varianta.
nuzicacu a scris:

Va multumesc pentru raspunsul foarte limpede si voi reveni cu noutati dupa ce voi consulta dosarul.

P.S. Debitorul nu este o persoana saraca, are cateva imobile, lucreaza atat el cat si sotia lui dar executorul a motivat ca nu poate pune sechestru asigurator, deoarece suma de recuperat, este sub 10000 lei.


Sechestru asigurator se instituie in alte cazuri, nu in procedura de executare silita indirecta.
Bunurile imobile nu se pot vinde pentru creante <10000 lei, dar asta nu inseamna ca nu se poate inscrie/nota somatia imobiliara in CF. Notarea in CF nu este o interdictie de vanzare insa va garanteaza primirea banilor in cazul in care debitorul intentioneaza sa instraineze bunul respectiv si va pastreaza si un grad de preferinta la distribuirea banilor realizati din executarea silita.
Asa ca solicitati executorului sa treaca la munca...
Mii de scuze pentru lipsa de pe site dar am avut probleme cu HDD-ul si finantarea pentru alta alternativa:(
Am revenit cu multumiri pentru toti cei care au avut amabilitatea de a-mi oferi ajutorul profesionist si in cadrul stric juridic.
Deci, de ultima actualitate, ar fi stadiul in care sunt in acest moment:
-in urma demersurilor executorului la angajatorii unde lucreaza sotii executati, a ramas sa fie returnata suma cheltuielilor de judecata, prin poprire pe salarii, lucru ce se va cocretiza pe o perioada intre 6-12 luni si care a inceput cu luna Februarie 2014.
Practic, fata de sumele de bani date de mine pe parcursul proceselor, am ajuns sa primesc un fel de "penesie alimentara" in rate, in loc sa primesc banii mei, asa cum si eu i-am dat, la momentul respectiv.
Nu am primit pana la acest moment din partea executorului, ce urmeaza in privinta spatiului uscatorului, care a fost vandut, in timpul procesului...nu stiu ce ar trebui sa cer eu, executorului sau ce ar trebui sa-mi ofere el ca procedura ce urmeaza a fi pusa in aplicare.


P.S. Orice sfat este binevenit, mai ales ca alti sfatuitori, nu prea am la acest moment.

Alte discuții în legătură

Daca se poate... Sfanta Sfanta In cazul in care s-a inceput executarea silita in baza unui titlu executoriu constand intr-o hotarare judecatoreasca impotriva bunurilor imobile....se poate ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la un srl bukinst bukinst In calitate de proprietar am inchiriat o casa pentru sediul unei firme. Societatea nu a mai platit chiria de aproape un an iar instanta de judecata a admis ... (vezi toată discuția)