avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pronuntare decizie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pronuntare decizie

buna ziua,
am avut un proces de partaj si a fost data decizia insa acasa nu mi-a fost comunicata aceasta desi au trecut 13 zile de la pronuntare .ce este de facut in acest caz?treb sa merg la tribunal sa o solicit sau astept cele 15 zile pana trece termenul de facut apel dupa care merg o investesc si pot apela la un executor sa-mi recuperez cele solutionate in proces.
multumesc ptr raspuns,
Daca procesul dvs a fost in etapa de fond, sentinta vi se comunica la domiciliu. Termenul de redactare a unei hotarari judecatotesti (sentinta sau decizie) este de 30 de zile de la pronuntare. Daca de la pronuntare au trecut numai 13 zile, este foarte probabil ca hotararea sa nu fie inca redactata. Daca procesul dvs a fost in caile de atac, decizia nu vi se comunica, va trebui sa o scoateti dvs de la tribunal, dar numai dupa ce va fi redactata. Va sfatuiesc sa va interesati despre redactarea hotararii la implinirea celor 30 de zile de la pronuntare.
Buna ziua si dumneavoastra. In functie de instanta de judecata si de "aglomerarea" judecatorului, hotararea va fi redactata in termen de 30-60 de zile. Termenul legal (recomandabil si nu obligatoriu) este de 30 de zile, insa niciun judecator nu va redacta hotararea in acest termen, mai ales ca este vorba de un dosar de partaj. Mergeti la arhiva si mai intrebati de stadiul redactarii, dupa trecerea celor 30 de zile, insa o sa vi se comunice la domiciliu. Dupa comunicare. asteptati sa treaca cele 15 zile + 5 zile (poate se formuleaza calea de atac prin posta), si solicitati legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii (cerere, hotararea, taxa judiciara de timbru 6 lei si timbru judiciar 0,3 lei). In situatia in care nu se executa voluntar obligatiile, puteti apela la serviciile unui executor judecatoresc pentru a pune in executare dispozitivul sentintei, insa aveti in vedere ca si aceasta procedura este de durata. Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- comunicare hotarare divort milka2 milka2 buna seara am si eu o problema 7 august tribunalul iasi a redactat sentinta ca am castigat eu apelul in caz de un minor dar eu nu am stiut eu am adresa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta civila condilioglu condilioglu Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot sa cer legalizarea si investirea cu titlu executoriu a unei sentinte, dupa ce apelul a fost anulat ca netimbrat din vina ... (vezi toată discuția)