avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v/c cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v/c cu clauza de intretinere

buna ziua, am o nelamirire si va rog sa ma ajutati....am cumparat un teren cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. acum as vrea sa construiesc pe acel teren...am nevoie de vreo semnatura sau acord din partea intretinutului ptr autorizatie (actele necesare) ridicarii imobilului ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 17:06, 12 Februarie 2009
Nu aveţi nevoie de acordul lui decît în situaţia în care şi-a rezervat dreptul de uzufruct. Altfel, dacă v-a transmis deplina proprietate, sunteţi singura care puteţi dispune.

prin cumpararea terenului ati dobandit dreptul de proprietate asupra terenului respecti, deci sunteti proprietarea lui. Nimic nu va opreste sa construiti, dar mare grija, aci astfel de conracte de vanzare cumparare se pot anula foarte usor , daca se demonstraza ca nu v-ati indeplinit obligatia de intretinere.
Rezoluţionate. Sau rezolvite. Anulate, nu. Cel puţin nu pe acest temei.

nu se pune problema anulariii ptr neintretinere... vroiam sa ma lamuresc daca la primarie ptr autorizatie si alte actele care sunt necesare (in momentul de fata nu stiu mersul, cursul ptr a putea construi) ma pot prezenta eu ca si proprietara de drept sau ptr dobandirea actelor am nevoie si de vre-o semnatura din partea intretinutului
va multumesc tuturor
Nu aveti nevoie de acord .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare buniculmiti buniculmiti Sintem in virsta de peste 65 ani si eu si sotia.Am cumparat de la copii mei care au emigrat in SUA casa si terenul.Cind am semnat contractul eu nu lam citit ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere anonim anonim ce ma sfatuiti? vreau sa inchei un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru un teren pe care se afla o casa in care locuiesc actualii ... (vezi toată discuția)
Probleme obtinere autorizatie de constructie! stelutaalistar stelutaalistar Anul trecut am cumparat in Branesti un teren intravilan de 360 mp (cu deschidere de 19 mp). Actele au fost incheiate la notariat. Dorind sa ridic o casa pe ... (vezi toată discuția)