avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

ce ma sfatuiti? vreau sa inchei un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru un teren pe care se afla o casa in care locuiesc actualii proprietari, eu sa construiesc o alta casa pentru care este luata autorizatia de constructie (pe numele lor) . am o mare retinere si as vrea sa pun urmatoarele intrebari: 1. daca actualul proprietar rastoarna legal actul (eu raman fara posibilitatea sa i intretin) ce drepturi am pentru constructia facuta de mine?
2. proprietarul este de acord sa mi faca act pe 200 mp cu uzufruct (terenul pe care sa fac casa) dar nu stim daca se poate si cum facem cu autorizatia de constructie care e deja obtinuta? mentionez ca terenul este de 800 mp si casa pe care o construiesc este la strada, deci se pot delimita cei 200mp va multumesc
Contractul de vinzare cumparare cu clauza de intretinere este revocabil .
Daca ati obtinut autorizatia de constructie pe numeledv. , chiar daca contractul de intretinere va fi anulat , puteti sa promovati in instanta o actiune in constatare , pentru obtinerea unei hotariri judecatoresti care tine loc de titlu de proprietate , avind in vedere faptul ca la acest moment dv. sunteti uzufructuar.
De preferat ar fi sa faceti un inscris sub semnatura privata (hirtie de mina , semnata de doi martori , prin care proprietarul se angajeaza sa nu va tulbure pasnica folosinta a imobilului pe care o sa-l ridicati , si ca a primit o anumita suma din partea dv
pentru 200 mp construibili) Acest inscris are putere de lege intre partile contractante.
Normal , ca nu aveti nici un fel de problema , ar trebui sa fiti proprietar pe teren , pentru a evita instanta .
Autorizatia de constructie poate fi anulata numai cu hoatrirea instantei , ca si autorizatia de demolare.


Anonymous a scris:
>ce ma sfatuiti? vreau sa inchei un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru un teren pe care se afla o casa in care locuiesc actualii proprietari, eu sa construiesc o alta casa pentru care este luata autorizatia de constructie (pe numele lor) . am o mare retinere si as vrea sa pun urmatoarele intrebari: 1. daca actualul proprietar rastoarna legal actul (eu raman fara posibilitatea sa i intretin) ce drepturi am pentru constructia facuta de mine?
2. proprietarul este de acord sa mi faca act pe 200 mp cu uzufruct (terenul pe care sa fac casa) dar nu stim daca se poate si cum facem cu autorizatia de constructie care e deja obtinuta? mentionez ca terenul este de 800 mp si casa pe care o construiesc este la strada, deci se pot delimita cei 200mp va multumesc

Va rog sa-mi spuneti , daca , ca si promitenta cumparatoare pot cumpara o garsoniera care avea clauza de uzufruct viager. Mentionez ca uzufructuarul traieste si a dat o declaratie ca renunta la dreptul sau de uzufruct. Intrebarea mea este: este perfect legal ca eu sa cumpar acum garsoniera? Cumparind eu nu ma oblig in nici un fel de aceasta persoana care a renuntat la ac locatie? Dreptul lui a fost pur si simplu anulat prin acea declararie? Risc cumva o atacare a contractului de vinzare-cumparare?
Va rog sa-mi spuneti daca acum vreo 2 luni s-a publicat in Monitorul Oficial un aliniat care se refera la protectia batrinilor care au uzufruct. Ei sunt sfatuiti sa se duca la asistenta sociala de sector. Daca da, in ce nr din Monitor. Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere tapleau tapleau buna seara .va rog sa ma ajutati,parinti mei au o proprietate pe care vor sa mi-o dea mie printrun contract de vinzare cumparare cu uzurfruct viaget si clauza ... (vezi toată discuția)
Retragere drept de folosinta cipriantarara cipriantarara Buna ziua. In 1997, s-a facut un contract de vanzare cumparare, prin care, dintr-un teren de 500 mp, 300 au fost vanduti. In contract mai este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor-proprietar si nu prea stefanescu0 stefanescu0 sper ca ma puteti ajuta. socrii mei au un teren intravilan+constructie cu deschidere pe 2 strazi.socrii au 3 copiii.sotul meu ar vrea sa i se dea 1/3 din ... (vezi toată discuția)