avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuieli deductibile comodat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuieli deductibile comodat

Sunt persoana Fizica Autorizata CABINET MEDICAL VETERINAR
1. Utilizez un autoturism exclusiv pentru activitatea economica, pentru care am contract de comodat 100% (deci masina nu este proprietatea mea)
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi comunica punctual daca urmatoarele cheltuieli sunt deductible la calculul impozitului pe venit :
1.1 impozitul pe masina,
1.2 rovigneta,
1.3 asigurarea CASCO si RCA,
1.4 reparatiile capitale,
1.5 inspectia tehnica periodica,
1.6 reparatiile capitale
1.7 anvelope
2. Pentru sediu, detin o camera dintr-un apartament cu 3 camere. In contractul de comodat este mentionat in mod expres acest lucru dar si faptul ca am acces la hol, bucatarie si baie.
Cum anume calculez cota din cheltuilelile de intretinere - iau in calcul si suprafata hol, bucatarie si baie in conditiile in care acestea sunt <cu acces>?ce procent folosesc la calculul cheltuielilor deductibile corespunzatoare cabinetului? Poate fi considerata cheltuiala decuctibila parte din valoarea impozitului pe cladire si asigurarea locuintei?
Va multumesc

O zi cat mai buna.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 14:46, 30 Ianuarie 2013
Utilizarea exclusiva in scoouri comerciale trebuie sustinuta de foi de parcurs.
Chelt.deductibile-din punctul meu de vedere nimic mentionat-doar piese auto (dar nu reparatia capitala),anvelope si combustibil.
Cu privire la sediu-in niciun caz impozitul pe cladire nu este deductibil.
Pt.cota de intretinere platita luati in calcul suprafata camerei ce o detineti si jumatate din suprafetele comune -asa nu se poate interpreta in niciun fel cum ca ar fi nedeductibila cheltuiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social firma sevinci sevinci Sunt proprietara unui apartament de doua camere si vreau sa fac un contract de comodat cu prietenul meu pentru una din camere pentru sediu social al firmei ... (vezi toată discuția)
Pfa - sediu profesional intr-o casa Frezia84 Frezia84 Urmeaza sa stabilim sediul profesional al PFA-ului intr-o casa. Intrebarile mele sunt: - trebuie sa individualizez cumva o camera in sensul stabilirii ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de comodat pentru reducere impozit pe imobil ContSters94013 ContSters94013 Buna ziua, SRL-ul meu are sediul social in casa parintilor mei, iar in contractul de comodat pe care l-am facut in timpul infiintarii firmei, suprafata ... (vezi toată discuția)