avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte proprietate

Buna ziua,
as dorii sa stiu ce pot sa fac mi se treaca locuinta(casa la tara) pe capul meu unde parintii mei traiesc si vor sa fiu eu mostenitorul locuintei unde locuim impreuna, mentionez ca mai am o sora care doreste sa imi semneze ca nu are pretentie in casa parinteasca unde s-a nascut, parintii facandu-i casa si ei, care este modalitatea cea mai benefica si cea mai usoara pentru mine.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LUBEN , utilizator 19:45, 30 Ianuarie 2013
donatie cu clauza de uzufruct pentru parinti. In donatie sa se specifice ca sora dvs a fost gratificata cu bani sau alte bunuri de valoarea asemanatoare din care si a construit casa. Donatia intre rude si afini pana la grad 3 inclusiv este scutita de impozit .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie catre unul din frati Cosrot Cosrot Donatie catre unul din frati. Buna seara, Parintii mei au in proprietate doua locuinte in Bucuresti. Una construita pentru mine si una construita pentru ... (vezi toată discuția)
Acte si taxe cedare/vanzare apartament la copii anca_tm anca_tm Buna ziua! 1.Deoarece am doi copii si doresc sa nu las lucrurile incurcate in urma mea, as vrea sa stiu ce acte sunt necesare a se intocmi si care sunt taxele ... (vezi toată discuția)
Donatie teren si casa unui nepot Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Poate fi facut act de donatie de la bunic la nepot, copil de 5 ani cu clauze pt parintii nepotului? Ma intereseaza in cel mai mult sa stiu daca ... (vezi toată discuția)