avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... facturi - plati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

facturi - plati la intretinere

buna ziua
am o intrebare : se poate trece la "cheltuieli diverse" si apoi in totalul de plata la intretinerea lunara - costul coroanelor mortuare ?
anul trecut au fost patru decese in bloc, (deci 4 coroane) costul acestora, s au regasit in "cheltuieli diverse ", si puse in totalul intretinerii pe luna respectiva.. mai ales ca nu a fost specificat acest lucru..suma nu este mare, doar procedeul, nu stiu daca a fost corect ?!
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: selon87 , utilizator 12:11, 25 August 2013
In situatia in care exista acordul comitetului executiv pentru respectivele coroane,daca exista viza cenzorului pentru temenicia si legalitatea documentului justificativ ,atunci impunerea este legala
sigur ca au fost facturi legale..dar, sa inteleg, ca eu , ca si locatar platitor, nu pot avea nici o opinie, daca comitetul hotaraste ceva ? mi se pare un abuz..
va multumesc pentru raspuns !
Pai sa nu vi se para abuziv pentru ca dv, proprietarii, alegeti comitetul executiv ca sa conduca, sa administreze, asociatia intre AG anuale.
Deci i-ati mandatat ca sa ia decizii in locul dv.

Nu se pot chema la AG proprietarii ori de cate ori se cheltuieste ceva sau se face vreo schimbare nesemnificativa in asociatie.

Intre noi, fie vorba, aceste cheltuieli trebuia scazute cumva, fie pe liste, asa cum s-a prevazut la dv., in "cheltuieli diverse", fie din fondul de reparatii. La dv. s-a optat pentru prima varianta, iar daca nu va deranjeaza suma, ziceti "sa le fie tarana usoara" si asta e!
Oricum, banii tot de la proprietari se acopera, fie ca pe liste, fie din fondul de reparatii sau alt fond de protocol sau cum s-o fi numind....
Daca apreciati suma drept netemenica ,aveti dreptul in temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 sa formulati
contestatie la lista de plata in termne de 10 zile de la a fisarea acesteia
Presedintele asociatiei de proprietari detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Referitor la opinie...comitetul executiv a fost numit de votul participantilor la adunarea generala,
comitetul executiv detine alocat un fond minim,pe care il utilizeaza in cazuri motivate
Aveti dreptul ca la proxima adunare generala sa participati si sa impuneti limitele de competenta ale comitetului executiv,sa restrictionati competenta comitetului executiv privitor la alocarea si utilizarea fondului la indemana,astfel incat alte decizii ale acestuia sa nu mai fie apreciate drept "abuz"
selon87 a scris:
...dar, sa inteleg, ca eu , ca si locatar platitor, nu pot avea nici o opinie...

Ba da, puteti. Puteti ca in afara de a contribui la plata coroanei sa dati si un anunt in presa exprimandu-va parerea de rau ca vecinul dumneavoastra a decedat. Puteti sa oferiti ajutor familiei vecinului decedat, daca are nevoie...

Alte discuții în legătură

Fond reparatii adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. S-a stabilit in adunarea generala strangerea unui fond de reparatii repartizat pe 6 luni de intretinere. Cand fac reparatii, iau din banii stransi ... (vezi toată discuția)
Marire fond reparatii teo30967 teo30967 fondul de reparatii a fost marit prin hotararea comitetului executiv al asociatiei, cel initial fiind insuficient pentru reparatiile curente. care era ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata pentru neplata fondului de reparatii de anul trecut? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si numai bine! Am si eu 2 intrebari Fondul de reparatii de la bloc a fost stabilit de catre comitetul executiv, nu de adunarea generala, cum ar ... (vezi toată discuția)