avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preluare angajati de la institutie de stat de firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preluare angajati de la institutie de stat de firma privata

Buna ziua.Lucrez intr-o institutie de invatamant universitar de stat ca ingrijitor.In data de 15.01.2013 am fost anuntati sa ne prezentam la" personal"sa semnam demisia din institutie pentru a ne facem formele de angajare la firma privata care urmeaza sa preia tot personalul de curatenie.Intrebare:ne pot obliga sa semnam demisia? In cazul in care eu nu doresc acest lucru pot intenta proces institutiei? Mentionez ca lucrez de 24 de ani numai in acel loc cu contract pe termen nelimitat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 30 Ianuarie 2013
Angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia .. insa daca se externalizeaza serviciul , atunci este posibila concedierea dvs.
Tot personalul de curatenie?si paza?fara un motiv si fara preaviz?
Nu vreti sa fiti mai explicit ? ... nu se intelege nimic din ce ati postat ultima data ...:-/
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
De ce concediere? La tot personalul de curatenie si paza? si totusi eu nu doresc sa semnez acesta demisie sau concediere. Ce se poate intampla?
In marea majoritate a cazurilor de acest gen, angajatorul va desființa posturile .. ceea ce implica concedierea salariatilor care ocupa acele posturi desființate

Puteti sa nu semnati nimic , angajatorul nu are obligatia de a va solicita acordul privind concedierea ... actele se pot trimite si prin posta sau se poate incheia proces-verbal privind refuzul dvs de a le primi.

Demisia este un act unilateral , neputand fi data sub presiunea angajatorului .. in caz contrar, se poate promova o actiune in instanta pentru anularea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediat si in ce mod ? tomyblue tomyblue Buna ziua,rog daca se poate sa mi se spuna daca pot fi concedia, cu ce motive ? In speta lucrez la o institutie de invatamant privata in functia de agent de ... (vezi toată discuția)
Este posibila incetarea cim cf. art. 55 lit.c in ultima zi de preaviz? ContSters146823 ContSters146823 Daca angajatul in ultima zi de preaviz cere desfiintarea CIM cu acordul partilor, preavizul fiind dat in conformitatae cu art 65-68 , este corect sa-i incetam ... (vezi toată discuția)
Seful ma obliga sa imi dau demisia gams gams Buna seara, Pentru ca m-am aparat cand am fost jignita, seful a dorit sa imi dau demisia, iar eu nu am vrut. Asadar m-a mutat in alt birou, fara computer (nu ... (vezi toată discuția)