Va spun ca faptul ca debitorul nu are loc de munca nu are nicio importanta in analiza unei propuneri de reesalonare/rescadentare sau a incheierii unui acord de plata. atata vreme cat debitorul isi executa obligatiile de plata sau dovedeste ca si le poate asuma si propunerea de reesalonare este una de bun simt. ( adica nu se propune sa se plateasca 10 lei pe luna, pentru o datorie totala de 100.000 lei).
Banuiesc, dna Tugui, ca sunteti fost executor bancar, sau IFN. Daca e asa ar trebui sa cunoasteti regulamentele BNR si implicatia acestora in activitatea bancilor.
In fapt, bancile nu au cum sa aprobe o reesalonare, legal vorbind, pentru ca ar incalca anumite regulamente BNR. In plus, intarzierile la plata genereaza obligatia de provizionare a creditului, de catre banca, fapt ce aduce un prejudiciu economic major bancii, prin faptul ca ii blocheaza sumele de bani respective.
bancile, in general, analizeaza in mod sanatos orice cerere. Deciziile sunt luate in conformitate cu legea si cu interesul economic al bancii.
Domnule, va rog sa nu faceti presupuneri, fara a fi in cunostinta de cauza. NU sunt fost executor bancar sau IFN, sunt executor judecatoresc definitiv pe baza de examen, fost executor judecatoresc stagiar. Eu doar ii spuneam doamnei ce POATE raspunde banca unei cereri de reesalonare. Numai luna aceasta am avut 3 cazuri de cereri de reesalonare, ce-i drept, dosarele erau in executare la mine, unde banca a respins aceste cereri motivat tocmai de lipsa veniturilor (de fapt, bancile, pt ca au fost doua banci diferite - vreti sa va spun si ce banci?). Debitorii aveau ceva bunuri, dar neavand venituri si dorind sa nu piarda bunurile, au solicitat creditorilor sa le admita cereri de reesalonare, datoriile fiind muuult mai mici decat valoarea bunurilor. Asa cum am spus, bancile au refuzat.
Deci nu spun ca orice banca procedeaza asa, sau ca respecta sau nu regulamente si legi, eu spun doar ce cazuri am intalnit. Doamna poate face cerere, chiar este indicat...insa repet, au fost cazuri de respingere.
Inca ceva...cum adica daca debitorul face dovada ca poate achita? odata ce a ramas in urma, pt banca e clar ca NU POATE achita. Repet, a treia oara...cu asta s-au confruntat debitorii mei, nu inseamna ca e regula.
Imi cer scuze pentru presupunerea gresita! Nu ar trebui sa va simtiti deloc deranjata, fostii executori bancari sunt printre cei mai bine pregatiti executori si teoretic cat si practic.
Va aflati intr-o eroare, de perceptie. In cadrul executarii silite nu exista cerere de reesalonare. Este vorba de o cerere de acord de plata prin esalonarea datoriei devinite scadente anticipat, in totalitate.
Oricum, daca suntem in executare silita, un avocat destept obtine usor suspendarea executarii, nu mai tine de vointa bancii.
Afirmatia aceea " asa sunt bancile... " este una neprofesionista, mai ales din partea cuiva care castiga onorarii mari din cereri de executare ale bancilor.
Sub nicio forma afirmatia nu a avut vreo intentie jignitoare...bancile sunt destul de stricte, asta era ideea. Dvs aveti dreptate ca situatia din cursul executarii silite este simtitor diferita, dar repet...din nou, nu intotdeauna banca accepta reesalonarea. Asta pe de o parte...
Pe de alta parte, va spuneam ca nu sunt fost executor bancar, deoarece m-ati acuzat ca nu cunosc regulamentul intern bancar. Ei bine, nu va contrazic...dar va justificam de ce nu cunosc in profunzime politica bancara in analizarea cererilor.
ok, am inteles.
Cu respect,