avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate restante la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate restante la banca

Buna ziua!Eu am facut in anul 2009 un imprumut de 9600 lei, intre timp am cumparat o masina si din pacate am trecut-o pe numele meu. De curand am ramas fara serviciu si am o restanta de 700 de lei. Astazi m-au sunat cei de la banca sa imi spuna ca daca nu achit 200 de lei pana maine o sa achit integral creditul, cand o sa ma angajez o sa mi se opreasca 33% din salariu si ca o sa mi se puna sechestru pe bunuri, cu toate ca atunci cand am facut creditul nu am ipotecat nimic. Nu stiu ce sa fac, mi se pare prea exagerat. Chiar o sa am atatea probleme din cauza unei prostii, pentru ca daca ar trebui sa mai fac un credit vreodata, nu as mai face! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florentina Ilie , utilizator 16:12, 1 Februarie 2013
Va spun ca faptul ca debitorul nu are loc de munca nu are nicio importanta in analiza unei propuneri de reesalonare/rescadentare sau a incheierii unui acord de plata. atata vreme cat debitorul isi executa obligatiile de plata sau dovedeste ca si le poate asuma si propunerea de reesalonare este una de bun simt. ( adica nu se propune sa se plateasca 10 lei pe luna, pentru o datorie totala de 100.000 lei).
Banuiesc, dna Tugui, ca sunteti fost executor bancar, sau IFN. Daca e asa ar trebui sa cunoasteti regulamentele BNR si implicatia acestora in activitatea bancilor.
In fapt, bancile nu au cum sa aprobe o reesalonare, legal vorbind, pentru ca ar incalca anumite regulamente BNR. In plus, intarzierile la plata genereaza obligatia de provizionare a creditului, de catre banca, fapt ce aduce un prejudiciu economic major bancii, prin faptul ca ii blocheaza sumele de bani respective.
bancile, in general, analizeaza in mod sanatos orice cerere. Deciziile sunt luate in conformitate cu legea si cu interesul economic al bancii.
Domnule, va rog sa nu faceti presupuneri, fara a fi in cunostinta de cauza. NU sunt fost executor bancar sau IFN, sunt executor judecatoresc definitiv pe baza de examen, fost executor judecatoresc stagiar. Eu doar ii spuneam doamnei ce POATE raspunde banca unei cereri de reesalonare. Numai luna aceasta am avut 3 cazuri de cereri de reesalonare, ce-i drept, dosarele erau in executare la mine, unde banca a respins aceste cereri motivat tocmai de lipsa veniturilor (de fapt, bancile, pt ca au fost doua banci diferite - vreti sa va spun si ce banci?). Debitorii aveau ceva bunuri, dar neavand venituri si dorind sa nu piarda bunurile, au solicitat creditorilor sa le admita cereri de reesalonare, datoriile fiind muuult mai mici decat valoarea bunurilor. Asa cum am spus, bancile au refuzat.
Deci nu spun ca orice banca procedeaza asa, sau ca respecta sau nu regulamente si legi, eu spun doar ce cazuri am intalnit. Doamna poate face cerere, chiar este indicat...insa repet, au fost cazuri de respingere.
Inca ceva...cum adica daca debitorul face dovada ca poate achita? odata ce a ramas in urma, pt banca e clar ca NU POATE achita. Repet, a treia oara...cu asta s-au confruntat debitorii mei, nu inseamna ca e regula.
Imi cer scuze pentru presupunerea gresita! Nu ar trebui sa va simtiti deloc deranjata, fostii executori bancari sunt printre cei mai bine pregatiti executori si teoretic cat si practic.

Va aflati intr-o eroare, de perceptie. In cadrul executarii silite nu exista cerere de reesalonare. Este vorba de o cerere de acord de plata prin esalonarea datoriei devinite scadente anticipat, in totalitate.

Oricum, daca suntem in executare silita, un avocat destept obtine usor suspendarea executarii, nu mai tine de vointa bancii.

Afirmatia aceea " asa sunt bancile... " este una neprofesionista, mai ales din partea cuiva care castiga onorarii mari din cereri de executare ale bancilor.
Sub nicio forma afirmatia nu a avut vreo intentie jignitoare...bancile sunt destul de stricte, asta era ideea. Dvs aveti dreptate ca situatia din cursul executarii silite este simtitor diferita, dar repet...din nou, nu intotdeauna banca accepta reesalonarea. Asta pe de o parte...
Pe de alta parte, va spuneam ca nu sunt fost executor bancar, deoarece m-ati acuzat ca nu cunosc regulamentul intern bancar. Ei bine, nu va contrazic...dar va justificam de ce nu cunosc in profunzime politica bancara in analizarea cererilor.
ok, am inteles.

Cu respect,

Alte discuții în legătură

Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu ordin de propire iulya15 iulya15 buna ziua,ieri am primit la posta o instintare de la un executor bancar prin care ma instinta ca banca la care am o datorie de 5000 euro,a facut solicitare de ... (vezi toată discuția)