avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL - ce este de facut?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL - ce este de facut?

Buna ziua,

Am citit diverse topicuri, dar tot nu m-am lamurit. Poate reuseste sa ma ajute cineva.

Am un SRL in care sunt asociat unic. Firma este curata, cu toate declaratiile si taxele platite la zi, in pierdere, fara stocuri, bunuri fixe sau angajati. Incepand cu ianuarie nu mai am niciun fel de activitate pe ea, am inchis totul la decembrie. Am inchis si contul in banca si doresc inchiderea definitiva a firmei. Pot sa ma ocup personal, sau trebuie neaparat sa se ocupe un lichidator? Care sunt pasii de urmat, cat dureaza pana la definitivarea actelor si cam cat m-ar costa toata "afacerea"?

Multumesc mult de ajutor!
Cel mai recent răspuns: aaanamariaaa , utilizator 23:25, 30 Ianuarie 2013
Nu aveti nevoie de lichidator...Adresati-va serviciului de asistenta juridica din cadrul registrului comertului sa va intocmeasca decizia asociatului unic de dizolvare fara numire lichidator in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990, republicata. Etapele radierii si actele de care aveti nevoie, aici:[ link extern ]
Multumesc mult pentru raspuns. Eu chiar sunt pe dinafara, iar societatea este una cat se poate de banala, fara creditori, active si alte complicatii. Nu am inteles nimic din acea lista, dar cel mai bine este sa ma duc la registru si sa cer consiliere. Am inteles ca este gratuita, sper sa nu ma insel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Dizolvare firma suspendata din oficiu de onrc? sinbad sinbad buna ziua am o firma actualmente suspendata si care figureaza cu stoc de marfa. declaratiile fiscale au fost depuse la zi. ce se intampla daca decid ca nu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic fara lichidare!!! ContSters21504 ContSters21504 SPETA cu 3 intrebari: SRL cu asociat unic. 1. este posibilă dizolvarea voluntară a societăţii mai sus menţionate, fără lichidare, raportat la ... (vezi toată discuția)