buna seara, lucrez din 12.01.2012 si pana acum am avut 15 zile de concediu medical, ma afecteaza cu ceva la prenatal? mai am 21 de zile pana la intrarea in prenata(7luni) si nu mai pot merge la munca as putea sa-mi iau concediu medical si apoi sa trec in prenatal?
1. Da, puteti sa beneficiati de concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) chiar daca inainte ati fost in concediu medical.
2. Toate perioadele de concediu medical sunt stagii de cotizare la sanatate.
1. Primul certificat medical il da medicul curant ginecolog care va supravegheaza, il inregistrati la medicul de familie si, in continuare, celelalte certificate va sunt eliberate de medicul de familie.
2. Daca nu aveti medic curant ginecolog atunci certificatele medicale sunt eliberate toate de medicul de familie.
Concediu prenatal
lulu_79
Buna ziua,
Sunt angajata la o firma particulara. Sunt deja in luna a opta iar pe 15-17 decembrie ar trebui sa nasc. Vroiam sa stiu care sunt conditiile pentru ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal
belory1
Buna seara. Sunt insarcinata in 7 luni. Ar trebui sa nasc in aprilie. Termenul este 18-20. As dori din suflet daca se poate sa fiu lamurita in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)