avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva pentru o factura anulata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva pentru o factura anulata

Buna ziua,

Am intalnit urmatoarea situatie: la luna decembrie am primit 2 facturi de la un furnizor ( fc1 si fc2). Le-am inregistrat si am declarat si dedus Tva aferent. Abia astazi, 30.01.2013, am fost informata ca furnizorul a anulat una dintre facturile catre noi (fc1), si ca fapt a refolosit nr de fc fc1 pentru a emite o alta factura catre un alt client de-al sau.
Cum procedez in aceasta situatie? Pentru ca daca anulez din contabilitate fc1 pe decembrie, voi avea diferente la TVA intre ce am platit + declarat si realitate. (Practic fc 1 care a fost emisa catre noi nu exista decat la noi in contabilitate..)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:05, 1 Februarie 2013
Nu avea voie sa o anuleze, din moment ce a ajuns factura la dvs. si nu v-a cerut-o inapoi.
Oricum problema e la furnizor. Dvs. aveti factura si cu asta basta. Nu aveti de unde sa stiti ce a facut furnizorul mai departe cu ea.
Depinde daca sinteti in posesia originalului sau nu. Daca nu aveti originalul nu aveti drept de deducere a tva-ului cf normelor la art 146
"46. (1) Justificarea deducerii taxei se face numai pe baza exemplarului original al documentelor prevăzute la art. 146"

Norme ART. 21 al. 4 f)

44. Înregistrările în evidenţa contabilă se fac cronologic şi sistematic, pe baza înscrisurilor ce dobândesc calitatea de document justificativ care angajează răspunderea persoanelor care l-au întocmit, conform reglementărilor contabile în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva bon fiscal conform hg 84/2013 stelach stelach Buna ziua, Conform HG 84/2013, tva-ul poate fi dedus de beneficiar pe baza de bon fiscal emis de furnizor, daca are inscris pe acesta cu ajutorul casei de ... (vezi toată discuția)
Facturi originale pierdute cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand am avut controlul pentru recuperare TVA:din suma solicitata la decont ni s-a oprit o anumita suma care nu se justifica intrucat in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura fiscala crinuadrian crinuadrian am inregistrat in contabilitate o factura fiscala care la un control al politiei s-a dovedit ca eram singurul care o are in contabilitate, firma care a emis-o ... (vezi toată discuția)