avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Document de plata catre o persoana fizica.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Document de plata catre o persoana fizica.

Buna tuturor!:sorry:
Cu ce fel de document(chitanta de mina/tiparita sau poate exista formular tipizat ) as putea efectua o plata catre o persoana fizica?Nu e PFA si nici I.I.
Am infiintat o asoc. nonprofit, a parintilor, la o gradinita, unde incasez bani si eliberez chitante, apoi, cu acesti bani platesc profesorii ce desfasoara la gradinita diverse activitati(limbi straine, sah, gimnastica etc.) si in plus am incheiat si contracte intre asociatie si ei(conventie de asociere didactica)
Mare parte dintre ei sint PFA-uri sau au SRL dar am si cazuri care sint simple persoane fizice, deci pot spune ca lucreaza la "gri" !
In cazul acestora din urma, ce document pot folosi ca sa pot dovedi ca i-am platit.Pot face ceva de mina/tiparit sau gasesc ceva tipizat in comert?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:10, 21 Februarie 2013
1.Pentru orice activitate economica a ONG-urilor care incaseaza bani de la persoane fizice trebuie casa de marcat.
2.Dispozitia de plata (se gaseste la orice librarie) este documentul care atesta plata.
PS. Pentru activitatea economica trebuie tinuta evidenta contabila in partida dubla.
Multumesc!
Treaba cu casa de marcat, ne pune in incurcatura...!
Dar trebuie sa o rezolvam, cumva !

Inca o data multumesc!
Nu ar trebuie intocmite state pentru plata profesorilor?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea ong in partida simpla conform omfp_3103_2017 anexa 2 tiberiu babet tiberiu babet Buna ziua. Vreau sa infiintez impreuna cu alte persoane o asociatie nonprofit cu personalitate juridica. Asociatia va fi in sprijinul jucatorilor de sah avand ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Evidenta incasari pentru o asociatie hspinache hspinache Fac parte din o asociatie nonprofit tip after-school . Care este forma corecta a evidentei primare privind incasarile chesh ? Varianta 1-cu o casa de ... (vezi toată discuția)