avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal

buna ziua,am si eu o intrebare,am contestat un proces verbal dupa ce am fost prins cu 75 km/h in localitate,am facut asta doar pentru a nu mi se suspenda permisul pt acumularea celor 15 pct .Intrebarea mea este,daca pierd procesul cu politia dar intre timp imi expira alte puncte luate mai demult mi se mai suspenda permisul chiar daca nu mai am in acel moment 15 pct?nu stiu cat de explicit am fost dar sper sa primesc un raspuns.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:10, 30 Ianuarie 2013
Actiunea in contestatie suspenda sanctiunea pana la finalizarea procesului,dar nu o anuleaza.
Deci dupa o sentinta definitiva si irevocapibala,daca se respinge actiunea,sanctiunea va fi pusa in aplicare retroactiv,in plus este posibil sa suportati si plata cheltuielilor de judecata.
chiar daca la terminarea procesului in total nu mai am 15 pct?iar cu cheltuielile de judecata,in medie ce valoare au la o cintestatie din asta?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
andr3y921, utilizator
Este des intalnita aceasta practica, si chiar are succes la cei cu puncte "pe muchie".
Daca pana la ramanerea definitiva a sentintei (prin care sa presupunem ca vi se respinge plangerea) punctele cele mai vechi se sterg, iar adaugarea punctelor noi din PV contestat si pierdut nu depasesc 15 puncte, nu mai sunteti pasibil de suspendarea permisului.
Va multumesc pentru raspuns dar acum nu stiu pe cine sa cred,colegul de mai sus a spus ca decizia se pune in aplicare rettroactiv daca pierd procesul si tot o sa fiu nevoit sa stau pe tusa o luna
oug 195

art. 103-(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.

nu se precizeaza ca se aplica retroactiv, prin urmare @procmarci are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto 15 puncte roman_costi roman_costi Sotia mea a incasat astazi 08.08.2012 3 puncte penalizare pentru viteza. Indicatorul rutier indica o limita de 70 km/h, iar pe asfalt cu vopsea in locul in ... (vezi toată discuția)
Contestatie pierduta - alte modalitati de atacare andr3y921 andr3y921 buna seara,daca am pierdut un proces dupa ce am contestat un proces verbal,am acumulat 15 pct si ar trebuii sa stau pe dreapta 30 de zile vroiam sa va intreb ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie cu puncte si pierdut pifulet pifulet buna ziua, am o nelamurire si sper ca o sa ma lamuriti dvs. deci: am avut un pv cu 4 pct penalizare si am facut contestatie, procesul a durat aprox 24 luni, ... (vezi toată discuția)