buna ziua,am si eu o intrebare,am contestat un proces verbal dupa ce am fost prins cu 75 km/h in localitate,am facut asta doar pentru a nu mi se suspenda permisul pt acumularea celor 15 pct .Intrebarea mea este,daca pierd procesul cu politia dar intre timp imi expira alte puncte luate mai demult mi se mai suspenda permisul chiar daca nu mai am in acel moment 15 pct?nu stiu cat de explicit am fost dar sper sa primesc un raspuns.Va multumesc
Actiunea in contestatie suspenda sanctiunea pana la finalizarea procesului,dar nu o anuleaza.
Deci dupa o sentinta definitiva si irevocapibala,daca se respinge actiunea,sanctiunea va fi pusa in aplicare retroactiv,in plus este posibil sa suportati si plata cheltuielilor de judecata.
Este des intalnita aceasta practica, si chiar are succes la cei cu puncte "pe muchie".
Daca pana la ramanerea definitiva a sentintei (prin care sa presupunem ca vi se respinge plangerea) punctele cele mai vechi se sterg, iar adaugarea punctelor noi din PV contestat si pierdut nu depasesc 15 puncte, nu mai sunteti pasibil de suspendarea permisului.
Va multumesc pentru raspuns dar acum nu stiu pe cine sa cred,colegul de mai sus a spus ca decizia se pune in aplicare rettroactiv daca pierd procesul si tot o sa fiu nevoit sa stau pe tusa o luna