avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... LAMURIRI INTABULARE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

LAMURIRI INTABULARE

Buna seara, as dori daca ma poate lamuri cineva cu o problema , si anume:
locuiesc la parterul unui bloc , iar in anul 1993 proprietarul apartamentului a construit un balcon, avand autorizatie de constructie (aviz) si tot dosarul respectiv cu schite si aprobari.In anul 2004 parintii mei au cumparat acest apartament cu contract de vinzare-cumparare.Sa facut un memoriu tehnic(banuiesc ca asta este intabularea, cadastru), cu descrierea apartamentului, insa la vremea aceea inginerul care a facut masuratorile si intocmit documentatia nu a trecut in plan si acest balcon.
Ce este de facut in aceasta situatie acum?
Ce risc in aceasta situatie?ma poate sanctiona cineva pentru acest lucru?
Ce ar trebui sa fac mai departe?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:10, 1 Februarie 2013
Mai aveti autorizarea de construire si procesul verbal ?! Trebuie luat legatura cu un cadastrist care sa rectifice documentatia cadastrala si sa va intabuleze corect, adica sa rectifice si cartea funciara.
multumesc de raspuns, dar e posibil sa risc vreo sanctiune?
Daca platiti impozit nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru modificari apartament MadalinaMit MadalinaMit Buna ziua. Va rog ajutor. Am cumparat, in 1997, un apartament cu trei camere. Blocul este construit in 1976. In contractul de cumparare vanzare nu este ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)