avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NCPC cu privire la autoritatea parinteasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NCPC cu privire la autoritatea parinteasca

Buna seara. Va rog sa ma informati daca NCPC contine modificari in ceea ce priveste minorul in urma divortului.As dori sa stiu daca se prevede executarea silita a minorului in cazul in care acesta nu doreste sa mearga la parintele nerezident. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 16:29, 10 Februarie 2013
Art. 898 - 902 NCPC
Se poate proceda la executarea silita la fel ca pe vechea lege sub acest aspect neexistand deosebiri sub aspect juridic.
Practic vechia procedura nu avea referire directa la executarea "minorului".
Multumesc pt raspunsuri. Practic pot umbla cu copilul la psihoterapii pana ne vine rau, deoarece acesta nu doreste sa se intalneasca cu tatal lui si pe deasupra mai pot fi si amendata de autoritati. Cam asa se pune problema?
As mai dori sa lansez o intrebare tot referitoare la NCPC... se prevede folosirea in instanta a inregistrarilor video,audio si sms?
Draga Manuela,
Mie mi se par mai bune reglementarile din NCPC decat cele anterioare, care nu faceau diferenta intre cazurile obligatiei de "a face".
Citeste cu atentie articolele indicate, este clar ca daca copilul refuza, se face consiliere psihologica(bineinteles, asta inseamna deplasarea mamei cu copilul la protectia Copilului, intalniri cu tata, etc.)
Daca minorul refuza in continuare, se propune in instanta schimbarea programului initial.
Parerea mea este ca totusi, este o cale cat de cat rezonabila de rezolvare a situatiei.

Alte discuții în legătură

Executare silita Alexiaradu Alexiaradu Executarea silita in cazul unui copil pentru ca nu vrea sa mearga in programul de vizita cu tatal este valabila si in cazul in care am facut sesizare la CEDO ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti? Adica sunt chemati la ... (vezi toată discuția)
Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)