avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
se face consiliere pentru relatia parinte copil, asta inseamna ca trebuie sa participle cei doi subiecti in cauza, copilul si parintele de care este instrainat. Daca parintele care e in strainatate se asteapta sa-i mearga copilul aici la psiholog si asa sa doreasca sa vina la el se insala. Trebuie sa participe si el. Parintele rezident participa doar pentru a fi evaluat daca alieneaza sau nu copilul, va trebui sa mearga si el la una-doua sedinte.
Este un caz suspect ce spuneti dumneavoastra, un tata care locuieste in strainatate a castigat custodia minorului care locuieste cu mama aici? Cred ca a fost un caz foarte solid.
Și eu gândesc la fel.
E necesara și prezenta părintelui creditor.

Nu a fost caz solid.

Instanta i-a dat copilul pur și simplu.

Cazul era intre o mama normala și un tata normal.
Niciunul nu e deosebit în vreun fel doar ca minorul e atașat de mama și nu de tata.

6 ani a locuit cu mama și 11 luni cu tatăl.In ultimii 2 ani copilul a locuit în mod exclusiv cu mama.
Copilul a stat în străinătate 8 luni fără mama care a fost data afara din casa fără copil și știe ca dacă pleacă în străinătate nu mai sunt șanse sa își vadă mama decât rar de tot.
Va pare caz solid pentru tata?

Este extrem de suspect ce s-a întâmplat. ..
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Psihologul DGASPC a scris în raport că o consiliere are nevoie de prezenţa tuturor factorilor implicaţi, adică mama-tata-copil. Este drept că tata poate participa odată-de două ori, apoi să invoce distanţa şi să insiste numai pe consilierea mamei şi copilului.
Este decizie definitivă?
Martonze, utilizator
Da, decizia e irevocabila.
În recurs s-a hotărât asa.

Eu consider culpa tatălui dacă va eșua consilierea în cazul în care invoca distanta.
Este problema lui dacă va avea culpa ca nu se prezintă.

E și aiurea legea ca prezuma vina părintelui debitor în caz de eșuarea a consilierii psihologice.
Tatăl nici la proces nu a venit.
E și aiurea legea ca prezuma vina părintelui debitor în caz de eșuarea a consilierii psihologice.

Unde scrie asta?
Că şi la noi, EL, care nu a venit nici la consiliere decât de 2 ori, mă învinuieşte!?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)