avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stim amandoi ca si parintele care bate si tunde copilul va fi lasat sa fie parinte cu autoritate parinteasca comuna ca de altfel si cel care il sperie sau il ascunde cand vine celalalt. Nu o sa schimbam nimic nici eu si nici dumneavoastra atata timp cat legea este facuta nu pentru a stopa nebunia ci pentru a o perpetua.

10****
Totuşi, indiferent de cauze "Ochii care nu se văd, se uită"
Apoi, nu întotdeauna "părinţii care ţi-au dat viaţă" te-au şi "crescut şi îngrijit": şi violatorul "a dat viaţă", şi cel care a abandonat familia, şi alcoolicul, drogatul, psihopatul, ş.a.m.d., totuşi, calitatea de donator de material reproductiv, care dă viaţa, dă drepturi nelimitate acestora, chiar în absenţa autorităţii părinteşti comune, dreptul la "relaţii personale" e sfânt, cu tot ceea ce decurge de aici, exact cum aţi spus, "legea este făcută nu pentru a stopa nebunia, ci pentru a o perpetua"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra Martonze.
De dragul discutiei si sper sa nu se supere administratorii ca sunt off-topic.....nu inteleg inima, sufletul si mentalitatea judecatorilor care nu spun NU nebuniei.
Ma uit pe pe portal aleator la sedintele de la instantele de familie si gasesti imediat "cupluri" cu zeci de procese. Unele deschise de el, altele de ea, o mare invalmaseala. apoi, aproape invariabil este un proces in care se cere exercitarea autoritatii exclusiv de catre un parinte sau schimbarea domiciliului si ghiciti ce, aproape mereu se respinge, ramane valabila sentinta data de la divortul de acum nu stiu cati ani.
Cum naiba? Ma intreb?
In conditiile in care unul dintre parinti sau amandoi sunt cu capul, cum poti lasa neschimbata o solutie care clar nu e benefica minorului???
Starea asta de Elvetie si de loc caldut si de frica de a lua atitudine a instantelor ma scarbeste.
Nu cumva sa fie acuzati ca discrimineaza, ei stiu ca indiferent de ce face unul sau altul autoritatea parinteasca TREBUIE sa fie comuna, pensia 25% din venit pentru un copil, chiar daca tatal are adeverinta de venit cu salariu minim dar vine in bmw la tribunal si are la mana ceas care costa cat o garsoniera la periferie si decide ceva ce desi pare ok pe hartie, celor implicati si trecuti prin asa povesti le sare in ochi ca e aberant. Nu sanctioneaza nimeni daca mergi sa iti iei copilul in week-endul tau si esti injurat si acuzat si hartuit. Ghinion, iar asta se aplica si rezidentului care trebuie sa incurajeze insa cand deschide usa ii sare celalalt la gat.
Cunosc cazuri din pacate de ambele parti. Si de nerezident indepartat de copil dar si de rezident hartuit in mod barbar de celalalt si va spun cu tristete insa cu mana pe inima ca atunci cand ai de-a face cu o persoana frustrata si disfunctionala, mai repede te ajuta un acatist decat legea.
Mi-as dori judecatori implicati nu oameni care nu vor decat sa se spele pe maini si sa fuga mai repede acasa multumiti ca au putut arunca pisica in alta curte.
Pentru ca e uman sa mai gresesti insa este bolnav doar sa staaaaai sa te uiti si sa nu faci nimic cu ochii la ceas ca trebuie sa intre salariul.

@ps: Ca un individ de pe forum este pe "mute" este perfect normal, ca probabil va referiti ca puneti pe mute pentru toata viata pe tatal copilului dvs este doar dovada bolii de care suferiti si faptul ca nu reusiti sa aveti o atitudine normala si civilizata pentru binele copilului dvs. Jalnica prestatie de parinte.

-Userul este suspendat 7 zile pentru atac la persoană-
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)