avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asa am sa fac . Va multumesc pt sfaturi.
Pentru obţinerea suplinirii semnăturii mamei, aveţi nevoie de dovada de refuz a acesteia de a vă da acordul de bunăvoie.De aceea, trebuie să o notificaţi, mai înainte pein email, sms, dacă vă refuză, convocaţi-o la un notar public să-şi dea acordul, dacă nici acolo nu merge, abia atunci puteţi cere suplinirea semnăturii cu oarecare şanse de câştig.
Paşapoartele nu se mai eliberează în 24 de ore, cele simple au nevoie de 10 zile lucrătoare , după o lege recent adoptată de aleşi.
Sansele de castig sunt foarte mari dat fiind faptul ca domiciliul este la dumneavoastra.
Puteti gestiona totul din UK.
Trimitei mailul, notificarile, etc apoi o actionati in judecata si supliniti acordul.
Daca Martonze are dreptate atunci mai dureaza niste zile in plus pentru pasaport.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
agpas, ce manipulare ieftina! Vreti sa spuneti ca mama cerea ani de executare pentru nerespectarea programului de vizitare sau pentru vreo alta infractiune pentru care legea chiar prevede ani de executare, NU amenda? Ia explicati-ne.
Iar pensia de intretinere platita de tata, cu care aveti tupeul de a compara penalitatile, era tot de 3000 de euro pe luna precum amenzile?
Mule sunt cazurile cand ajunge obrazul mai gros decat calcaiul sausminteala mai deasa ca gripa!
when draga, v-am mai scris si va repet: mama nu e psiholog sa pregateasca emotional copilul! In schimb,ambii parinti exercita autoritatea parinteasca si ambii sunt responsabili, conform legii, de cresterea si educarea copilului. Asa ca daca mama nu se descurca,poate se descurca tatal la "pregatirea emotionala", cel putin la fel de bine ca la plangeri. Si daca nu se descurca, apai sa invete, asa cum a invatat sa faca plangeri. Caci, nu-i asa? totul e despre capatat de noi si noi cunostinte! Si daca te-a dus mintea sa inveti sa faci rau, poate te-o duce mintea si sa faci bine, zic si eu. Iar daca nu, ramane cum am stabilit.
Nu vorbeam de copil si faptul ca el sufera? Deci la cine e manipularea ieftina? Copilul sufera daca parintele este atacat si sufera o sanctiune (fie ea pecuniara sau de alt fel) din cauza celuilalt parinte. Principiul este sau ar trebui sa fie acelasi. Manipulare este si cand spuneti ca se prevede doar amenda la nerespectarea masurilor, dar scrieti ce vreti, cui ii pasa...

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)