avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problemele dvs. nu se rezolvă la telefon , fiind în altă ţară.Trebuia să fiţi prezent la primele şedinţe de consiliere, să vorbiţi cu psihologul, să faceţi câteva şedinţe împreună..
Este absurd ca fetiţa să locuiască la bunici, din moment ce are 2 părinţi sănătoşi, care doresc să o crească.
Aţi greşit aducând fata în Romania, dar aici sunt în culpă bunicii, care nu au nici un drept să reţină copilul.
Acum, poate nu e prea târziu să veniţi în ţară şi să colaboraţi cu psihologul, poate reuşiţi să luaţi fetiţa chiar de la şedinţa de consiliere, este important să aibă paşaportul şi acordul mamei sau sentinţa de suplinire a semnăturii mamei, în cazul în care nu aveţi autoritate părintească unică.
"Ajută-te singur şi Dumnezeu te va ajuta"!
El are obligaţia să scoată copilul pe domeniul public, la ora programului, atât.

Gresit, debitorul trebuie sa pregateasca emotional copilul de schimbare. Daca exista o sentinta a instantei de schimbare domiciliu si debitorul spune copilului ca poate face ce vrea, ca nimeni nu il ia cu forta, atunci asta inseamna opozitie la sentinta respectiva. Ii da copilului alternative cand din punct de vedere legal nu le are.
Observ insa o mare indarjire la participantii la discutie.
Copilul poate mereg la consiliere pentru indeplinirea sentintei insa mai mult decat copilul amandoi parintii trebuie implicati si depinde de la caz la caz unul dintre ei, la latitudinea psihologului.
Asa cum este reglementata aceasta consiliere psihologica in acest moment reprezinta ceva barbar in opinia mea la adresa minorului. Nu pentru ca ar face rau copilului insa pentru ca in procent de 99,99% vina apartine unuia dintre parintii sau amandurora. Ok, terapia ajuta copilul sa gestioneze ce s-a intamplat insa ar trebui tintita preponderent spre parinti. In plus, faptul ca asa cum mentioneaza doamna PS indiferent de rezultatul raportului de terapie nu se ia absolut nici o masura dupa ba chiar parintele nerezident care poate fi el abuzatorul poate cere penalizari conform legii, este strigator la cer.
Iar acum, in perspectiva in care parintele rezident este cel care abuzeaza emotional copilul si in timpul terapiei se constata fara indoiala abuzul asupra minorului, in loc sa se ia imediat masuri si eventual copilul sa fie de urgenta trimis la o matusa sau intr-un centru de plasament, acesta e trimis acasa alaturi de abuzator basca ca se informeaza abuzatorul de ce a marturisit copilul. In ambele variante minorul este silit sa plece cu un parinte care il abuzeaza.
Unde e binele lui superior?
In cazul in care motivele de refuz al vizitei sunt intemeiate DGASPC ar trebui sa se autosesizeze si ei sa ceara decaderea sau restrangerea programului de vizita nu rezidentul. Dar cumva, orice se intampla nu se ia nici o masura si nu se reprezinta copilul in nici un fel de catre autoritati.
When,, vorbim de 2 situaţii diferite.
Fetiţa d-lui Cătălin Cata, căruia i-am răspuns, este la bunicii materni în Romania, în timp ce părinţii trăiesc în Anglia, separaţi.Deci fetiţa nu are nici mamă, nici tată, iar tatăl, cu hotărârea judecătorească în mână, aşteaptă ca autorităţile să-i rezolve problema. Bunicii reţin ilegal copila, dar tatăl acţionează prin telefon, în loc să vină în ţară, să discute cu psihologul, să participe la consilieri comune şi, în final, să ia fetiţa direct de la consiliere, nimeni nu îl poate opri.
Nu cred că într-un centru de plasament copilul se va simţi mai bine ca la bunici, dar tatăl trebuie să facă mai mult decât să vorbească la telefon cu psihologul.
Dle Martonze dvs. a-ti inteles perfect situatia. Numai ca la telefon psihologul respectiv mi-a spus ca eu nu am ce cauta la consiliere in aceeasi camera doar ea si fetita. Si aceasta consiliere se face de 4 ori pe luna asta insemnand sa zbor de 4 ori pe luna in Romania nefiind lasat sa particip. Chestiunea e ca eu cand am castigat am demonstrat ca am un apartament inchiriat in Londra fetita are camera ei si va trai aici in U.K. va merge la scoala aici si ca nu exista nici o ingrijorare ca copilul sa fie aici alaturi de TATA asta a fost concluzia unei anchete sociale efectuate de autoritaritatile britanice. Acum ea sa casatorit din cate am inteles a cumparat o casa in rate in Londra si vezi doamne situatia ei e net superioara comparativ cu a mea . Si o sa o luam de la capat din toamna. Stau si ma intreb judecatorul care a admis aceasta rejudecare dc nu si-a pus intrebarea : Dc a trebuit sa treaca 3 ani ca o mama care avea aceleasi conditii ca si mine sa se trezeasca peste noapte ca de fapt iubeste si asi vrea copilul????? Prin absurd daca ar fi sa castige ea de data asta tot la bunici va ramane . Tot acolo o va lasa. Numai sa nu o am eu . Sa ma raneasca pt ca stie cat de mult imi iubesc fetita. Sa zicem ca imi iau un avocat stau si ma gandesc cum mi-ar putea apara castigul acel avocat in fata judecatorilor . Eu necasatorit cu apartament in chirie ,tata (parte barbateasca) iar ea cu casa personala,casatorita cu acte in regula si mama pe deasupra. Nu vrea acel judecator ,nu vrea sistemul sa-mi fure dreptatea si un viitor stralucit fetitei mele??Mama poate o va castiga dar cu siguranta o va lasa la bunici prin niste hartoape fara drumuri semnal la telefon si pe mana unor bunici care stiu ca mi-au batuto si acum ma tin la poarta cu dreptatea in mana !
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Catalin cata, utilizator
Domnule Catalin, ce va opreste sa veniti si sa va luati fetita din fata blocului ?
Nu este supravegheata mereu de bunici, merge la gradinita, scoala, prieteni, merge la consiliere. Puteti astepta mult si bine din alta tara, are dreptate Martonze.
Eu unul asa as proceda, as veni si as lua copilul, ce mai pot face bunicii atunci?

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)