Nu am deschis acest topic pentru a face prezentari pe aspecte de fond dar este intr-adevar de neinteles...
Probele erau covarsitore in favoarea mamei.
Concluzii psiholog in primul rand, atasamentul minorului fata de mama, ancheta sociala normala ca in Romania si alte probe.
Tatal a depus inscrisuri pe locuinta din strainatate unde locuia fara sa fie proprietar si locuia acolo unde si lucra.
Dosarul avea 2 volume.
Semana a dosar de urmarire penala...
In prima instanta nu s-a audiat decat cate un martor de fiecare parte desi am cerut 2 martori sau chiar 3.
In prima instanta cam pe 5 randuri de motivare s-a dat copilul la tata ca are conditii locative mai bune ( vreo 3 camere si mama avea mai multe de fapt...) si ca el castiga mai multi bani decat ea.
Cam asta a fost motivarea primei instante.
Eu am vazut multe hotarari dar nici macar cand se da copilul la mama nu am vazut motivare de 5 randuri...
In apel s-a suplimentat probatoriul si probele s-au inmultit.Insa desi am cerut inca 2 martori nu s-a audiat decat un martor suplimentar.Mai era un martor deoasebit de important dar nu a fost audiat.
S-a admis apelul si s-a desfiintat hotararea judecatoriei.
Erau si depuse la dosar inregistrari din care rezulta ca tatal nu lasa mama sa vada copilul decat daca vine cu hotarare judecatoreasca.I-a zis clar ca nu il vede fara hotarare judecatoreasca la telefon.Ea suna des si el s-a enervat ca zicea ca il deranjeaza si i-a spus ceva obsecen si apoi i-a inchis telefonul.
Timp de cateva luni nu a avut hotarare judecatoreasca pe ordonanta.
Apoi, desi s-a dus cu o incheiere de sedinta data de instanta, tatal a zis ca el nu o recunoaste ca nu i-a fost comunicata si ca el nu stie de proces si avocata lui nu i-a zis ca ea are dreptul sa vada copilul.
Astfel, mama s-a dus sa ia viziteze copilul si tatal i-a aratat copilul vreo 2-3 minute si apoi a intrat cu el in casa si i-a trantit usa in nas.Tatal a tinut copilul in brate cele 2-3 minute.
Mama facuse un drum de de vreo 2 zile cu masina pentru 2-3 minute.
Cand a avut o noua hotarare pe vizita a reusit sa ia copilul in Romania dupa 8 luni de zile.
De aceea a durat 8 luni...adica 8 luni de procese.
Procesul a fost deschis in 2 zile de la momentul in care a aparut problema.Deci, maxim de iute si nu dupa 2-3 luni...
In total au fost vreo 4-5 procese in acele 8 luni.Mama a fost obligata la cheltuieli de judecata de vreo 8000 lei pe ordonantele respinse.
Adica nu a asteptat sa pice din cer copilul ci a facut eforturi deosebite ca sa il viziteze si sa il ia in Romania.
Asa cum am mentionat la inceput.
Cazul a avut o mama normala si un tata normal...in esenta...si nicidecum probe covarsitoare ale tatalui...
Ca urmare a faptului ca tatal a facut scandal la locul de munca al mamei patronul i-a spus ca nu vrea probleme cu politia si ramanand fara loc de munca a venit la Bucuresti.
Aveti aici un link.
www.avocatnet.ro/content/for...
Tatal a venit sa ia copilul pana sa se pronunte hotararea din apel si copilul se tinea de gatul mamei si nu a putut sa il ia si el s-a dus la politie.De aceea patronul a zis ca el nu vrea probleme cu politia la firma lui.
Fara loc de munca mama putea avea mari probleme...si in provincie nu se gasesc usor locuri de munca.
Dupa apel nu a venit sa viziteze copilul deoarece el practic nu vrea vizita ci sa il ia in strainatate.
O sa vina sa execute hotararea instantei...foarte probabil...
Si de aici discutia cu consilierea psihologica...
Hotararea instantei de recurs nu este inca motivata dar practic e valabila prima hotarare pronuntata de judecatorie...adica acele 5 randuri...daca le-am numarat eu bine si nu o fi unul in minus sau 2 in plus...
Ma gandesc sa incerc sa actionez la CEDO pana sa se incerce executarea dar fara motivarea instantei de recurs este foarte complicat ca nu pot sa ghicesc in acest caz deloc.
Singura logica ar putea fi aceea ca s-au schimbat datele problemei asa cum am aratat eu in acel link si ca acum mama locuia impreuna cu minorul in Bucuresti intr-o garsoniera cu contract de inchiriere.
Insa, copilul fiind dus la scoala la Bucuresti, recomandari foarte bune de la profesori ancheta sociala buna.Toate depuse in instanta de recurs.