avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
desi este posibil sa nu fi urmarit cu toata atentia discutiile, copilul refuza sa plece cu tata la plimbare pentru ca ii este frica ca din nou tatal il va lua si nu-l va mai lasa sa-si vada mama? Si cu tot respectul, ce vrea domnu sa faca? Adica daca vrea doar sa se plimbe cu copilul pana la mall de exemplu, ziceti ca mama nu are niciun cuvant de spus in acest demers? Ca presupun ca aceasta e si ideea consilierii.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
againstPAS, utilizator
Ideea este ca atâta timp cât a avut tot timpul din lume nu a venit la vizita.

Acum nu mai e vorba de vizita.
E vorba de plecarea cu copilul în străinătate fără acceptul minorului.

Nu mai putem vorbi de program de vizita decât după ce vor exista alte hotărâri judecătorești.

Nu are program de vizita stabilit prin hotărâre judecătorească.

Ați înțeles problema?
El vine doar ca sa ia copilul și atât.
Nu a venit la vizita anterior deși nu erau probleme.
El venea mereu ca sa ia în străinătate copilul și acesta plângea și se ținea de gatul mamei.

Instanta de recurs poate ca nu a înțeles asa ceva sau poate ca nu contează o hotărâre care nu se poate executa deși statul roman mai are condamnări a anterioare la CEDO.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E ceva ce nu se leaga aici:)
Tatal si mama impreuna, se despart, copilul ramane 8 luni la tata, timp in care mama nu il viziteaza deloc, corect? Dupa astea 8 luni, copilul ajunge in tara la mama, cum? Alea 8 luni de locuit cu tatal dupa care luat brusc si dus la mama nu l-au traumatizat? Atunci a chiut de bucurie ca dispare de langa el singura figura parentala din ultimele 8 luni? Asta nu a fost traumatizant?
Se deschide proces pentru stabilirea locuintei si probabil dureaza 2 ani, timp in care iar nu inteleg, astia doi ani copilul nu si-a vazut absolut deloc tatal? Nu a vorbit cu el deloc?
Acum instanta dispune locuinta la tata dar copilul nu vrea, 1. pentru ca nu ar iesi cu tatal lui nici pana in fata curtii si 2. pentru ca mama nu ar avea bani sa vina sa-l viziteze.
Se dispune consiliere.
In primul rand nu avem motivarea instantei. De ce s-a decis asa? E important.
Pe partea relatiei tatalui cu copilul este evident ca tatal trebuie sa se prezinte la consiliere.
Pe partea faptului ca minorul nu pleaca de teama sa nu isi mai vada mama, daca tatal nu a impiedicat vizitele acesteia atunci mama si copilul trebuie sa mearga la consiliere. Psihologul va decide cine, cum si cand trebuie sa se prezinte pentru a atinge obiectivul final.

Copilul nu are drept de veto altfel degeaba te duci in instanta. Instanta poate hotari si contrar vointei copilului daca considera ca e mai bine pentru acesta.

Sunt prea multe necunoscute aici si sunt detalii mici care pot face o mare diferenta.
In orice caz, bietul copil este la mijloc intre orgoliile parntilor.

Motivarea deciziei a sosit? oare nu sunt elemente care să justifice o contestaţie în anulare sau o revizuire? Mă gândesc la motivarea în afara logicii juridice sau de grava neglijenţă a instanţei ?
În timp ce în Norvegia sau Suedia, un copil nu poate fi deranjat nici măcar cu :"du-te mai încolo", mă refer chiar şi la copiii de grădiniţă - şi bănuiesc că legislaţia s-a dat în urma unor aprofundate studii psihologice - la noi, copiii n-au drept de veto?! Au, stimaţi părinţi, legea spune clar: Copiii vor fi ascultaţi! Este inadmisibil va minorii să fie supuşi şicanelor unor părinţi răniţi în orgoliul propriu.
Vedeţi şi cazul omului de televiziune şi om politic care, după tot circul mediatizat, este pasibil de a fi decăzut din drepturile părinteşti, alături de mama copilului, pe care o terorizează de ani buni.
Care este beneficiul copilului?! Care este interesul său superior? Ajungem ca în cazul familiei norvegiene, copilul va ajunge la străini. E bine?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Martonze, utilizator
Este simplu, daca in Norvegia mama nu venea sa-si vada copilul 8 luni de zile nici nu s-ar mai fi pus problema sa incerce sa aiba domiciliul la ea dupa atata timp. Ma intreb daca ar fi acceptat vreun avocet sa o reprezinte, nu de alta dar ar fi fost cauza pierduta din start.
Sa nu uitam ca un minor e un minor. Sa inteleg ca la el este optional si daca plateste la magazine? Minorul nu trebuie sa respecte legea? Ba trebuie. Iar daca in Norvegia instant decide ca minorul trebuie sa locuiasca la un parinte, va garantez ca va incepe imediat sa locuiasca la acel parinte sau va fi luat initial in grija statului.
Copii vor fi ascultati insa parerea lor va fi luata in calcul tinandu-se cont de maturitatea lor. Altfel de ce credeti ca mai exista tribunal pentru minori? De ce nu se intreba direct minorul ce vrea/sau nu sa faca si apoi sa mergeti la notar sa parafati? Dar ce va faceti cand minorul dumneavoastra cu drept de veto doamna Martonze nu vrea la doctor la injectie sau nu vrea tratamentul. Il lasati sa moara sau actionati in beneficiul lui? Pentru ca daca actionati in beneficiul lui inseamna ca de fapt nu sustineti 100% dreptul de veto. Iar daca nu sustineti 100% dreptul de veto, exact ce spuneti aici?

Omul de televiziune nu stiu sa fie in pericol sa fie decazut din drepturi. DGASPC Prahova a cerut expres decaderea din drepturile parintesti doar a mamei, gasiti pe internet detalii. Mama "terorizata" de care vorbiti a angajat trei batausi sa-i rapeasca copilul in plina strada, ba mai mult,daca tot deschideti subiectul asta ar trebui sa cautati sa vedeti cum este filmata in timp ce incearca sa-i insceneze domnului un asa zis atac. E la o distanta de cativa metrii de el si incepe sa tipe ca o omoara. Mai cititi inainte sa sariti in apararea unor asemenea terorizate. Un search pe google si elucidati misterul.

Evident ca minorului ii este mai bine langa parinti. Insa,sunt curioasa ca si dumneavoastra de motivarea curtii. Pentru ca daca au lasat domiciliul minorului la tata in alta tara, mama a disparut 8 luni din peisaj, am sentimental ca probele impotriva ei erau covarsitoare. Doamna Martonze, dumneavoastra ati sta 8 luni departe de copilul dumneavoastra? Eu nu.
Si am intrebat pe domnul avocat daca nu cumva tatal a oprit accesul mamei la copil si nu cred ca mi-a raspuns, regret insa,poate mi-a scapat. Intelegerea mea este insa ca mama nu s-a dus.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
UnParinte, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)