avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E vb de violare de domiciliu pt. ca bunicii stau la tara si nu-mi permit accesul pe proprietate. Cat de luat de la gradinita am vb cu cineva si e spatiu statului si tot e infractiune, rapire. Adica daca vor sa ti-o faca tot ti-o face. Persoana cu care am vb era ofiter la criminalistica si presupun ca stie ce vb. Banuieac ca asta asteapta si bunicii si sistemul . Sa fac un pas gresit si gata. Nu cad eu asa usor in capcana. Chia de ar fi sa o iau asa ce fac raman cu ea in romania pe un salar de 1500 Ron in loc de 1500 lire steine ? Ce-i pot oferi copilului meu asa ?
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Catalin cata, utilizator
E spatiu statului si nu exista hotarare judecatoreasca care sa va impiedice accesul pe spatiul statului. Nu au dreptul sa va restrictioneze accesul la copil sau ridicarea lui. Asta ar fi culmea. mergeti, spuneti ca sunteti tatal copilului si ca ati venit sa il luati sau ca sa evitati o problema va duceti cand e afara in curte. Sa aveti certificatul de nastere al copilului, documentele doveditoare ca sunteti tatal si plecati cu ea. Eventual dumneavoastra puteti face plangere gradinitei daca va restrictioneaza accesul si puteti solicita ajutorul organelor de politie.
ati fost foarte foarte prost sfatuit.
Credeti ca eu cand ma duc sa iau copilul de la gradinita solicit aprobare de la stat cum intru pe poarta?
Copila trebuie luata cat timp nu este la bunici. e simplu.
Angajati niste bodyguarzi de la o firma de paza sa fie langa dumneavoastra si sa impiedice sa fiti agresat in vreun fel si ridicati copila. Nu mai pierdeti timp.

Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
When, utilizator
Ora estimata: 09:00
Complet: - CA 4
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de apelantul..........CĂTĂLIN împotriva sentinţei civile nr. ......pronunţată de Judecătoria Bârlad în dosarul nr. .......pe care o schimbă în parte în sensul că: Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul pârât .....,Cătălin,.. domiciliat în ..şi reşedinţa în .. în contradictoriu cu pârâta reclamantă .......Viorica Denisa, . domic. în ... Stabileşte locuinţa minorei C. C. Ş., născută la data de ..la reclamantul pârât .......Cătălin,...Obligă pârâta reclamantă să plătească reclamantului pârât suma de 500 lei lunar reprezentând cheltuieli pentru creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea profesională ale minorei C. C. Ş., născută la data de .. începând cu data pronunţării prezentei decizii şi până la majoratul minorei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei civile ce nu sunt contrare prezentei decizii. Obligă intimata să achite apelantului suma de 2020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.12.2017.
Document: Hotarâre 
Inteleg ce spuneti dar la prima executare directoarea gradinitei la auzul ca am venit sa o iau directoarea scolii deja incepuse sa se impotriveasca ca dc sa o iau da bunica stie??? Ca vai de mine cum vine cateodata cu ea in spate ca o iubeste ca o aduce zi de zi . Cand am protestat si am zis ca eu sunt tatal am fost ulterior apostrofat de catre unul dintre jamdarmi sa nu mai incing spiritele. Fetita nu era la gradinita in ziua aia. Am mers acasa la bunici si m-am lovit de Refuzul categoric al minorului . Recunosc greseala a fost a mea . Nu trebuia sa o duc in Romania.Dar n-am avut incotro. Mama ei luase mana de pe ea !
Domnule Catalin, mergeti cand e copilul afara insotit de niste bodyguarzi si un avocat. Nu exista " incepuse sa se impotriveasca" Incepe sa se impotriveasca sau sa se apropie de dumneavoastra va ajuta cei pe care ii angajati.
E dreptul dumneavoastra sa mergeti sa va luati copilul si nu stati la discutii.
Urmariti sa fie fata la gradinita, pleaca bunica iar cand au iesit copii in curte cu hartiile in mana intrati si va luati copilul in 2 minute si cu asta basta. Sa nu aiba timp sa cheme directoarea sau pe altcineva. Sau cand pleaca bunica cu ea de la gradinita mergeti si luati copilul din mainile bunicii si gata. da va tipa si va face in toate felurile dar in 2 minute ati terminat si iesiti cu copilul din tara. Ca nu va poate reclama de rapire in conditiile in care minora nu trebuia sa fie la ea.
Ori procedati asa ori lasati copilul la bunici ca legal nu aveti cum sa il luati si mai mult ii incitati sa o abuzeze emotional.

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)