avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?

Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti?
Adica sunt chemati la psiholog ambii parinti sau numai parintele debitor impreuna cu copilul?

In lege nu se mentioneaza nimic sub acest aspect.

A participat cineva la o consiliere psihologica si stie exact cum se procedeaza in practica?

Este vorba de un caz in care minorul nu vrea sa plece la tatal sau in strainatate si sa isi paraseasca definitiv mama.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Depinde şi ce adresă este trecută în dreptul numelui dvs. în dispozitivul deciziei, dacă scrie "cu domiciliul în Anglia, localitatea-----) nu aveţi nevoie de nici un acord.
Ati mentiontionat ceva f important si anume iesirea cu copilul din tara. In momentul aceata singurul act care ai atesta existenta este certificatul de nastere britanic iar acolo e pe numele meu X Catalin sunt eu X Catalina e ea . Sa-i fac pasaport trebuie sa-i fac certificat de nastere romanesc iar pt aceasta trebuie sa ma prezint la primaria unde am domiciliul in buletin. Zis si facut . Numai ca acolo o doamne mi-a spus ca am venit eu intr-un suflet sa fac ceva dar "bun venit pe taramul romania" asa mi s-a spus! Si ea vrea respectiva sa vada ce drepturi are mama!!!!de la pasapoarte mi sa spus la fel ! Ce voar oamenii astia dle !!! In hotararea finala definitiva nu scrie nimic de drepturile sau ale mele. Atat scrie. Stabileste domiciliul la tata. Domiciliul in Romania iar Resedinta in Marea Britanie Daca o iau pana la Dzeu o sa ma mamance sfintii. Sincer daca as sti concret ce sa fac si e legal suta la suta acum m-as sui in avion pt nu mi-o pot vedea sau auzi macar prin telefon. E revoltator ce face sistemul cu mine. Cateodata ma
gandesc ca poate numai CEDO ma poate ajuta si e un lucru trist sa fugim la straini cu jalba in mana pt dreptate!
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Catalin cata, utilizator
Notificati mama in scris sa vina sa isi dea acordul pentru eliberare pasaport si iesire din tara. Nu face asta ii supliniti acordul in instanta si mergeti sa faceti pasaport fetei. Dupa ce ii faceti pasaportul mergeti sa o luati de la gradinita.
Ei vedeti tocmai aici intervin lucrurile complicate pt ca pt pasaport iti trebuie o poza cat mai recenta iar la poza trebuie logic sa fie prezent copilul. Copil la care nu am acces. S-au gandit la toate au fost sfatuiti bine . Si anume: ruperea copilului de mine totala cu scopul realizarii Refuzului categoric al minorului , chestiunea cu actele de a scoate copilul din tara va fi una greoaie si dificila. Vina pana la urma e a judecatorilor care nu mi-au dat o hotarare clara. Au zis la domiciliul tatalui .Pai eu am domiciliul in Romania . In Anglia e resedinta. Tot scopul si ce sa discutat in instanta a fost plecarea copilului in Marea Britanie. Parca au facut inadins. Cand au luat decizia si-au mai luat o saptamana de gandire. Cred ca spt aia s-au gandit cum sa faca sa mi-o dea fara sa mi-o dea. Sunt dezgustat si dezorientat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci schimbati ordinea, obtineti suplinirea acordului pentru eliberare pasaport si iesire din tara, mergeti va luati copila apoi ii faceti pasaport de urgenta in 24 de ore si iesiti cu ea din tara.

Alte discuții în legătură

Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)