avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs calitate procesuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs calitate procesuala

Intr-o speta in care : se face o contestatie la executare silita se suspenda initial executarea (contra cautiunii) , prin incheiere motivata, cu recurs in 15 zile de la comunicare , pe cale separata (art 403 cpr civ). Intre timp intimata prin mandatar,care este un SRL de recuperari face recurs dar nu se citeaza intimatul recurent(contestatorul)si se amana cauza pentru aprilie 2013. Dar totodata declara recurs si acel SRL de recuperare care nu are nici o legatura cu contestatorul,este numai mandar al societatii care a cerut incuviintarea initiala.
Peste doua termene ale instantei de fond se admite contestatia si se dispune anularea executarii silite si repunerea partilor in situatia anterioara.irevocabila,

Intrebarea mea este
1. In cadrul recursului daca a intervenit deja admiterea contestatiei si recursul a fost facut pentru contestatie suspendare ,mai are obiect ,fiindca deja s-a admis contestatia la executare si instanta de fond a dat dreptate contestatorului.Este irevocabila.

2. Srl-ul recuperari creante care a declarat recurs si in nume propriu desi nu exista o identitate intre el si recurent ,ci este numai mandatar al acestuia, poate fi invocata lipsa calitatii procesuale a SRL-ului in nume propriu?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:06, 31 Ianuarie 2013
1. Recursul avand ca obiect suspendarea este ramas fara obiect la acest moment

2. Daca SRL nu a cesionat creanta (astfel incat sa aiba calitate vis a vis de debitor) si a declarat recurs in nume propriu si nu in calitate de mandatar, atunci recursul este facut de o persoana fara calitate procesuala activa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta leusan leusan Pentru o suspendare executare silita ,cu proces pe rol s-a introdus ordonanta pe 581 cpr civila ,dar trebuia introdus pe 403 alin 4 ( plata cautriunii) ... (vezi toată discuția)
Hotarare executare silita redactata gresit nordsat nordsat Buna ziua, Ca urmare a neachitarii ratelor la un credit de nevoi personale in euro, am ajuns in situatia de executare silita atat eu cat si sotia mea care ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare sarisha sarisha Buna ziua, In luna decembrie am angajat un avocat pt a contesta un titlu executoriu. Dupa amanarea pronuntarii in prima sedinta, acum instanta a decis ... (vezi toată discuția)