Am si eu o problema:
Sunt divortata de cativa ani. Tatal a platit pana acum pensie alimentara in bani,
conform hotararii de divort definitive si irevocabile. Datorita comportamentul sau violent, copiii plang si ma roaga sa nu-i mai pun sa mearga la el. Sunt amenintati intr-una cu bataia, efectiv 'urla' la ei, eu fiind martora prin telefon, cand ei erau in vizita la el. Sunt pusi sa aiba grija de noul lui copil de 1 an desi ei sunt inca mici 10-11 ani si daca nu se 'achita de datorie' in timp ce 'tati intra la dus cate o ora cu noua sotie', acestia sunt amenintati si chiar bruscati de noua sotie. Am incercat sa ii comunic ca are o problema cu copiii si mi-a replicat ca 'nu e treaba mea cum isi educa el copiii'. Acum, pentru ca, copiii nu mai vor sa il viziteze, inloc sa incerce sa-si schimbe comportamentul fata de ei, spune ca va cere 'plata pensiei alimentare in natura', ca mijloc de sicanare desigur, deoarece noi nu avem o relatie apropiata in legatura cu cresterea copiilor inca de la inceputul divortului. Poate cere asa ceva acum si cum pot sa combat aceasta cerere?
Consilierea psihologica i-ar ajuta sa treaca mai usor peste situatia de fapt, nu inseamna ca nu ii credeti... sau ca nu ii cred eu.
De asemenea, un psiholog ar putea evalua cat de indicat ar fi ca aceste vizite sa continue sau nu si i-ar putea indruma sa isi exprime vointa fata de tatal lor.