avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot a inaintat un proces de oprire a pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot a inaintat un proces de oprire a pensiei alimentare pe perioada de 6 saptamni cat copiii sunt(?) la el vara!!!

Buna seara,am urmatoarea situatie:sunt divortata de 5 ani,am doi copii din fosta casatorie de 7 si 11 ani,iar pensia alimentara este 33% din venitul tatalui.Acum am primit(copiii) 2 cereri de chemare in instanta unde tatal cere sistarea ,pe perioada de jumatate din vacanta de vara cat sunt in vizita la el copiii,a pensiei alimentare.
Care sunt regulile in acest caz si daca v-ati mai intalnit cu asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: karisterux , utilizator 18:11, 27 Octombrie 2010
asa meschinarie din partea unui parinte nu am intalnit! obligatia achitarii pensiei de intretinere e o obligatie continua pana la implinirea majoratului.
e politist si e recasatorit,iar acum mai are un copil
probabil doreste sa micsoreze pensia ,intru-cat mai are un copil in intretinere.
ok,dar ma intereseaza, legal,care sunt drepturile copiilor mei.Cu doi lei in plus sau in minus tot " aia e"!Oricum pensia alimentara nu reprezinta decat 25% din cheltuielile lunare pe care le am cu copiii mei....
Am auzit ca politistii sunt cam zgarciti dar totusi...daca copii se afla la el in acea perioada ar avea dreptul de a se judeca...
Este destul de greu de spus daca ar avea sanse dar argumente ar exista.
In acea luna, din moment ce copilul se afla la el, banii din acea luna ii cheltuie cu minorul...
Pe de alta parte, pensia este pentru copil si nu pentru mama copilului...insa banii pot fi folositi si cand se intoarce copilul la mama sa...
Trebuie avut in vedere si faptul ca, nu veti cheltui niciun leu cu minorul in acea luna...
Este greu de spus ce va decide instanta.
Depinde cum va aparati fiecare...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara mariejean mariejean Am doi copii si pana de curand am primit prin posta o pensie de 200 lei pt ambii . Am aflat ca fostul sot e doctorand cu bursa de studii POS DRU in valoare de ... (vezi toată discuția)