Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A fost dat în judecată de mama acesteia dar nu s.a prezentat la nici o înfățișare,toate plicurile care au fost trimise către adresa acestuia s.au întors înapoi fara nici un răspuns. Chiar daca lucreaza la negru și nu are un loc stabil de munca tot trebuie să plătească? Ce mai rămâne în cazul acesta de făcut? Mama poate ieși din tara cu fetita fara acordul acestuia? Mulțumesc!
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mama nu are voie să scoată fetița din țară fără acordul tatălui, acordul fiind o procură scrisă și autentificată la Notar.
Dacă în urma procesului va obține exercitarea exclusivă a autorității părintești, nu va mai fi nevoie de acordul tatălui.
Referitor la pensia de întreținere, dacă nu i se cunoaște venitul, va fi obligat de Instanță, la plata pensiei prin raportare la salariul minim pe economie.
Și dacă lucrează la negru, legea îl obligă să plătească obligație de întreținere pentru copil.
krysy
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
cum il obliga legea sa plateasca ? doar asa in scris pe hartie ? eu sunt in aceeasi situatie si nu imi plateste de ani de zile niciun leu .. iar la executor degeaba merg pt ca lucreaza la negru si nu are ce sa execute ca nu are nimic pe numele lui ... nu stiu de cine e facuta legea .dar sigur daca ar fi gandita de niste pers competente ar trebui ca acei parinti care se sustrag de la plata acestor cheltuieli sa fie obligate cumva .. la munca in folosul comunitatii .. la inchisoare de cel putin 3 luni ... la niste amenzi .. macar sa se adune ceva la buget ... nu sa se gaseasca scuze ca daca nu muncesc cu acte nu este rea vointa dar nu au de unde sa plateasca ...un copil are nevoie de hrana ..de haine .. si de multe alte lucruri.. nu trebuie sa , sufere din cauza unor legi gandite cu fundul.. ca sa nu mai zic ca si ce depaseste mai mult de 3 ani se prescrie .. pai copilu ala cu ce a trait cu aer ? poate celalalt parinte a facut eforturi mari sa il creasca ..imprumuturi..credite la banci si etc
asaofi
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
krysy....o intrebare: stim cu totii ca sunt din ce in ce mai multe femei care prefera o inseminare artificiala uneia "normale". Oare ele...cum se descurca?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate si de aia au ajuns sa prefere sa il conceapa astfel- cu autor necunoscut, sa stie ca si in acte ca si in realitate, e parinte singur, isi asuma asta de la inceput, nu concep impreuna, intr-o relatie un copil si un parinte da bir cu fugitii, de multe ori revenind cerandu-si drepturi.. de decizie, de vizita etc
Iar de descurcat, nu se pune problema ca nu se descurca singura, copilul insa e cel ce trebuie sa se multumeasca cu mai putin, asta ca a avut ghinionul sa aiba asa un tata.
asaofi
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
gi jane, asta e! nu toti suntem copiii lui Mr Facebook sau Mr Microsoft. Pe de alta parte, nici nu suntem copiii lui Petre de Vaslui...sau N`kono de Zair. Eu mereu le recomand femeilor, daca nu ma banati, sa-si aleaga tati responsabili...casa nu le sufere copiiii. Apropo....e un subiect mai sus....cu o mama care s-a decis la o viata paralela cu casnicia.
Dreptul familiei
gabor elena
am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna
roberta1
Buna ziua,
Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar ... (vezi toată discuția)