avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general rezerva legala... cum este corect?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

rezerva legala... cum este corect?

buna ziua, am o sc nou infiintata in contul 121 profit 27.56 lei iar capitalul social este de 200 lei. cat este rezerva legala?
va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 11:39, 31 Ianuarie 2013
Rezerva legala este deductibila în limita unei cote de 5% aplicata asupra profitului contabil, înainte de determinarea impozitului pe profit, din care se scad veniturile neimpozabile si se adauga cheltuielile aferente acestor venituri neimpozabile, pâna ce aceasta va atinge a cincea parte din capitalul social subscris si varsat sau din patrimoniu, dupa caz. Deci 1 leu, la exemplul dat de dumneavoastra.
va multumesc mult, vroiam sa fiu sigura ca am calculat corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit ramonica_bubu ramonica_bubu Buna ziua! Am o firma infiintata in 2009. Vreau sa fac bilantul si am facut inregistrarea 129=1061 pt constituirea rezervei legale (cu suma 20% din ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerva legala felisana felisana Firma a fost infiintata anul trecut. A inregistrat profit de 8.642lei, iar capitalul social este 1000 lei. E corect sa constitui rezerva legala in suma de 200 ... (vezi toată discuția)
Impozit profit ortansa.teodora ortansa.teodora Buna ziua, Am urmatorul caz:o firma infiintata in anul 2008 si care a incheiat anul pe pierdere(6483lei).Doresc sa recalculez impozitul pe profit pe trim.3, ... (vezi toată discuția)