avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa divort intro zi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa divort intro zi

eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam pentru ca el trebuie sa plece din tara si vrem sa demaram formalitatile cat mai urgent
va multumesc mult dar sa stiti ca tot nu sunt lamurita ...care e varianta mai rapida cea la notar sau cea prin tribunal ?? noi vrem sa terminam cat mai repede pentru ca vom pleca din tara ? eu pot sa imi pastrez numele actual ? sotul e de acord pentru ca nu vreau sa imi schimb buletinul
putem mandata amandoi un avocat ????
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
ideea era ca la notar sau primarie trebuie sa va prezentati personal pentru a va da consimatantul la desfacerea casatoriei.

puteti divorta la instanta, prin acord, imputernicind pe cineva(o cunostinta sau mai bine un avocat) care sa depuna cererea si sa o sustina. imputernicirea o veti semna in fata notarului public. in felul acesta puteti pleca oriunde. da, va puteti pastra numele de familie daca sotul va fi de acord.

da, luati legatura cu un avocat.
Daca el pleaca din tara il poate reprezenta avocatul dar in conditiile legii.
Trebuie facuta dovada ca are resedinta in strainatate.
In caz contrar sfatul meu ar fi sa divortati cu judecata si nu prin acord.
Ar trebui sa consultati macar un avocat pentru a intelege exact in ce situatie v a aflati.
Ar trebui sesizata instanta de judecata.
in instanta prezenta reclamantului este obligatorie in cazul divortului; poate fi reprezentat doar in anumite situatii - cel mai bine este sa discutati cu un avocat cazul dvs. concret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort la notar ContSters212343 ContSters212343 Buna ziua,as dori sa stiu daca pot divorta la notar fara a ma prezenta deloc......sa mearga doar sotul in numele la amandoi?Eu ii pot face o imputernicire. Eu ... (vezi toată discuția)
Apel pe nume- hotarare divort bllonddy bllonddy Buna ziua. Am si eu o intrebare si v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati raspunde. Amprimit ieri hotararea de divort (divort prin acord, cu solicitarea ... (vezi toată discuția)