avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar

Buna ziua,as dori sa stiu daca pot divorta la notar fara a ma prezenta deloc......sa mearga doar sotul in numele la amandoi?Eu ii pot face o imputernicire.
Eu trebuie sa plec din tara si nu ma pot prezenta la notar.
Este posibil sa mearga el si la inceput si dupa ce trec cele 30 de zile?
Daca nu este posibil va rog sa imi spuneti ce alternative am...si cam care ar fi costurile. La notar am auzit ca ar costa in jur de 500 ron.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:47, 21 Iunie 2011
Nu, reprezentarea sotilor in cadrul procedurii notariale a divortului este interzisa. Sotii se vor prezenta personal in fata notarului public pentru depunerea cererii de divort, precum si ulterior, in cadrul procedurii, pentru staruinta in cererea de divort si exprimarea consimtamantului liber si neviciat de desfacere a casatoriei.
Aveti posibilitatea sa divortati la instanta, sa va angajati un avocat pe care sa-l imputerniciti printr-o procura speciala, urmand sa inmanati totodata acestuia inscrisuri doveditoare privind resedinta din tara in care va aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort burneteflorentina burneteflorentina vreau sa stiu cum pot face in situatia de fata.sunt casatorita de aproximativ 2 ani legal in septembrie dar in total de 5 ani impreuna.vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)
Divort cu procura?? ContSters101626 ContSters101626 Fratele meu sa casatorit cu o doamna dintr-un alt judet ,nu au copii si ambii sunt de acord sa divorteze problema este ca ea nu doreste sa vina pentru ... (vezi toată discuția)