avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa stiu cum pot face in situatia de fata.sunt casatorita de aproximativ 2 ani legal in septembrie dar in total de 5 ani impreuna.vreau sa divortez.problema e ca suntem in italia muncim dar locuim impreuna nimic mai mult de 4 luni doar vorbim.pe parcursulrelatiei am avut certuri,chiar a ridicat mana la mine dar lam iertat si am mers mai departe dar nu l am uitat.iam spus ca nu il mai iubesc eu am o prietenie cu altcineva dar nu din cauza asta vreu divortul pur si simplu vreau sa fiu independenta nu sub papucul barbatului.am recunoscut amandoi ca a fost o greseala aceasta casatorie desi el ma iubeste mult in schimb eu nu.vreau sa stiu exact ce pot face,cat ma costa toate informatiile posibile pentru ca nu cred ca pot ajunge in tara romania prea curand..nu avem copii..mii de multumiri.astept urgent raspuns
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:14, 16 Martie 2011
cererea de divort trebuie depusa personal la instanta.dupa aceea,puteti fi reprezentata legal si de un avocat.
desigur, conform legii 202/2010, puteti divorta amiabil si printr-o procedura gratioasa, respectiv prin prezenatrea in fata notarului sau ofiterului de stare civila(dar si in acest caz este obligatorie prezenta si acceptul ambelor parti).
Puteti angaja un avocat pe care sa-l imputerniciti in baza unei procuri speciale, procura in baza careia acesta va fi imputernicit sa depuna actiunea de divort si totodata sa va reprezinte in fata instantei de judecata.
Va trebui de asemenea sa inmanati acestuia dovezi cu privire la resedinta din tara pe al carei teritoriu va aflati.
Situatia este similara si pentru cazul in care doriti sa desfaceti casatoria prin acord.
In acest caz ambii soti vor proceda la angajarea a cate unui avocat si avocatii in numele partilor vor incheia acordul de desfacere a casatoriei "prin acord".
In schimb in cazul desfacerii casatoriei pe cale notariala cat si pe cale administrativa este necesara prezenta personala a partilor atat la depunerea actelor cat si dupa 30 de zile la verificarea consimtamantului partilor, reprezentarea prin mandatar nefiind posibila.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia ma inselat cu sotul surorii sale mariandumbrava mariandumbrava avem un baiat de 2 anisori, a fost prinsa cu el de catre sora ei, tatal ei, bunica si cativa prieteni comuni, ea si el recunosc totul, si vrea sa facem ... (vezi toată discuția)
Cum se poate desface casatoria-eu locuiesc in germania misha_misha33 misha_misha33 Locuiesc de un an in Germania si doresc sa divortez. sotul meu nu e de acord, desi suntem despartiti in fapt de un an ce trebuie sa fac sa il pot ... (vezi toată discuția)
Divort ivitza ivitza cum pot sa divortez mai repede? sotia nu vrea sa-mi accepte divortul,eu locuiesc in strainatate si am o alta relatie,ea locuieste in Romania la mine ... (vezi toată discuția)