Buna ziua. In cazul in care doi soti indeplinesc conditiile pentru divort prin acord, insa au resedinta in strainatate, ei au posibilitatea de a intocmi un act la consulat prin care sa arate ca sunt de acord cu divortul? Pot imputernici aceeasi persoana, amandoi, pentru depunerea cererii in Romania si de asemenea persoana sa-i reprezinte la termenul de judecata pe ambii? Eu am auzit aceasta varianta, insa nu stiu daca este ceva obisnuit in asemenea cazuri...Nu ar fi mai normal sa imputerniceasca fiecare cate o persoana, cel putin pentru reprezentare in instanta? Multumesc.
Da, este o solutie perfect legala. Art. 614 - În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie sau are reşedinţa în străinătate; în aceste cazuri, părţile se vor putea înfăţişa prin mandatar.
Se poate stimata doamna. Nu este interzis acest lucru, deoarece la divortul prin comun acord sotii au acelasi interes. Este o procedura speciala. oricum legea nu interzice, iar un principiu elementar de drept spune ca ceea ce nu este interzis este permis. Succes!
Divort
zivem
Buna ziua, as dori sa ajut o cunostinta care momentan locuieste si munceste in afara tarii. Aceasta doreste sa stie ce trebuie facut si cand, pentru a da ... (vezi toată discuția)