avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acordul partilor- soti cu resedinta in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acordul partilor- soti cu resedinta in strainatate

Buna ziua. In cazul in care doi soti indeplinesc conditiile pentru divort prin acord, insa au resedinta in strainatate, ei au posibilitatea de a intocmi un act la consulat prin care sa arate ca sunt de acord cu divortul? Pot imputernici aceeasi persoana, amandoi, pentru depunerea cererii in Romania si de asemenea persoana sa-i reprezinte la termenul de judecata pe ambii? Eu am auzit aceasta varianta, insa nu stiu daca este ceva obisnuit in asemenea cazuri...Nu ar fi mai normal sa imputerniceasca fiecare cate o persoana, cel putin pentru reprezentare in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicsn , utilizator 23:39, 20 Iulie 2009
Nu se poate ca o singura persoana sa-i reprezinte pe ambii soti.
Da, este o solutie perfect legala. Art. 614 - În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie sau are reşedinţa în străinătate; în aceste cazuri, părţile se vor putea înfăţişa prin mandatar.

Aceasta era intrebarea mea: daca mandatarul poate fi una si aceeasi persoana :D
Se poate stimata doamna. Nu este interzis acest lucru, deoarece la divortul prin comun acord sotii au acelasi interes. Este o procedura speciala. oricum legea nu interzice, iar un principiu elementar de drept spune ca ceea ce nu este interzis este permis. Succes!
Va multumesc pentru raspuns :)

Alte discuții în legătură

Divort fara prezenta la judecatorie petra.jo petra.jo Pot divorta fara sa ma prezint la judecatorie? Nu avem copii. (vezi toată discuția)
Mandatar pt divort si intampinare hella hella Buna ziua! Am 2 intrebari la care sper sa pot primi raspuns. Sunt casatorita din 2006 si avem un copil de un an. Am depus actiune de divort din culpa comuna. ... (vezi toată discuția)
Divort zivem zivem Buna ziua, as dori sa ajut o cunostinta care momentan locuieste si munceste in afara tarii. Aceasta doreste sa stie ce trebuie facut si cand, pentru a da ... (vezi toată discuția)