avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog sa ma ajutati cu o problema
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog sa ma ajutati cu o problema

Numele meu este marius si pana nu de mult am lucrat intr-o societate comerceala de unde am fost dat afara pentru ca am facut o lucrare. Firma la care am lucrat o facut o oferta , o alta firma o facut alta oferta mai mica si apoi eu de pe o alta firma am facut o oferta si mai mica. Am prins lucrarea si cand am inceputo o venit patronu meu si m-a prins. Am fost dat afara iar firma care a ofertat si-a retras oferta. Lucrarea s-a terminat cu o alta firma. Acum patronul firmei unde am lucrat vrea sa ma dea pe mine in judecata pe firma cu care am ofertat si pe inca un angajat al societatii unde s-a facut lucrarea.
Va rog sa-mi spuneti care ar fii consecintele daca ma da in judecata. Mentionez ca angajatul societatii unde s-a facut lucrarea a fost angajat inainte la firma unde am lucrat eu.
Cel mai recent răspuns: marius3271 , utilizator 20:48, 12 Februarie 2009
Daca nu exista o clauza de neconcurenta in contract, nu vad care este problema. In aceste conditii, v-a dat afara abuziv. La un litigiu pe muncii aveti sanse de castig in lipsa acestei clauze.
O alta chestiune: cum s-a revocat oferta acceptata? Si aici puteti cere daune.
chiar daca nu exista o clauza de neconcurenta, anjatul are, conform codului muncii, o obligatie de fideliatte fata de angajator, obligatie pe care tu nu ai respectat-o.
De asemenea, conflictul de interese este mai mult decat evident, iar tu ai luat acea lucrare pentru ca stiai (din informatii din interior-obligatia de confidentialitate) care este pretul cel mai mic.
In opinia mea, ce ai facut tu este reprobabil, iar angajatorul, daca te da in judecata, va castiga sgur, iar tu va trebui sa platesti daune interese.
Esti atat de sigur pe tine, incat era sa ma pacalesti si pe mine. Dar nu tine, dreptul la munca este nelimitat, iar ca sa spui ca autorul spetei este incompatibil cu o alta functie, fara o interdictie legala (a se vedea si CC in acest sens), ii incalci dreptul la munca.
Pe de alta parte, daca firma la care lucra este A, al doilea ofertant este B, iar firma angajatului este C, atunci C tot nu l-ar fi "jenat" pe A, pentru ca, oricum, A ar fi pierdut in fata lui B.
Dar asteptam sa ne confirme sau sa ne infirme existenta unei clauze de neconcurenta. Pai nu? :)
Eu nu am o firma a mea. Am vorbit cu un prieten daca se baga el sa faca lucrarea si eu am fost acolo sa ii arat despre ce este vorba nu era vorva sa lucrez si eu dar pana la urma o trebuit sa il ajut. Firma care o terminat lucrarea tot de mine o fost adusa. Dar firma care o terminat lucrarea o facut oferta doar pe ce o ramas din lucrare. Firma care s-a retras o pierdut materialele care lea pus. Patronul firmei care s-a retras este si el angajat la aceasi firma cu mine.
Nu exista in contract o clauza de concurenta neloiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

V-as ruga sa ma ajutati... Demisionez de la locul de munca actual. Momentan lucrez la o firma care are acelasi patron cu firma la care am lucrat din 05.04-10.04. Domeniile erau ... (vezi toată discuția)
Angajament de confidentialitate Daniela.g Daniela.g Pot fi obligata sa semnez asa ceva sub denumirea de angajament de confidentialitate: \"Sa nu particip in calitate de proprietar, asociat, salariat, sau agenti ... (vezi toată discuția)
Intrebare de 100 de puncte albistur1981 albistur1981 Va salut, Am o intrebare care nu prea imi da pace de ceva timp si cand am gasit acest forum m-am simtit usurat in speranta ca cineva imi poate raspunde. Sa ... (vezi toată discuția)