avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de executare
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de executare

buna,

am primit o somatie de exectare dupa 4 ani am avut un credit si trebuia sa plateasca asigurarea restul de 9 rate si dupa 4 ani mo venit o somatie de plata ca ma de restituit 7000 de lei .
eu stiu ca daca firma creditoare nu face demersurile sa recupereze suma in 36 de luni bani sunt pierduti de ei?
e vorba de termenul de 3 ani , pentru o creanta din credit .

vedeti ca pentru fiecare rata curge un termen diferit de prescriptie si orice plata intrerupe curgerea prescriptiei, deasemeni orice act de executare facut de executor cat si cererea creditorului catre executor.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
termenul de prescriptie este de 3 ani. Trebuie sa vezi cind a fost facuta ultima plata sau ultimul act prin care s-a incercat recuperarea datoriei. Toate creditele sint asigurate. Si asiguratorul poate cere continuarea executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Recuperari de creante, datorii, probleme cu bancile cristinapit cristinapit Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mai vechi de 3 ani de zile vali avram vali avram as vrea sa stiu ce pot face pentru a recupera creante mai vechi de 3 ani de zile (vezi toată discuția)